ΓΕΥΣΗ

To Pasta Mista της La Pasteria

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις. 

Η εμμονή: To πιάτο Pasta Mista της La Pasteria. Ποικιλία ζυμαρικών στο φούρνο με κοτόπουλο, μπέικον, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Εμμονή ή καλύτερα ηδονή; Ιδού το ερώτημα.

Γιατί: Όταν το βλέπεις στο μενού και διαβάζεις τα συστατικά του, υποψιάζεσαι πως πρόκειται για πιάτο κολασμένο. Όταν τρως την πρώτη μπουκιά (ενώ καίει ακόμη -είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς όταν το έχεις μπροστά σου-) βεβαιώνεσαι πως ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με…Pasta Mista! Μια πανδαισία από πένες, φαρφάλε και τορτελίνια, ξεροψημμένα στο πάνω μέρος και ποτισμένα με τη λιωμένη παρμεζάνα που έχει γίνει ένα με την κρέμα γάλακτος στο κάτω μέρος και διανθισμένα γευστικά με τα μικρά κομματάκια από στήθος κοτόπουλου και το αμαρτωλό μπέικον σε στέλνουν κατευθείαν στην κόλαση ή στον 7ο ουρανό;;; Μετά από τέτοιο τσιμπούσι λίγο σε νοιάζει…Ας πας και στον Άδη! Οι μυημένοι προσθέτουν και τριμμένη παρμεζάνα για απόλαυση που αγγίζει τα όρια παράνοιας! Εντάξει, νομίζω έγινε σαφές πως δεν νοείται να πάω La Pasteria και να μην πάρω Pasta Mista. Αν δεν είναι αυτό εμμονή, τότε τι; 

Πού θα το βρεις: Στη La Pasteria της Γλυφάδας, Β. Κατράκη 6, Πλ. Μπιζανίου, τηλ. 210-8945085, της Αργυρούπολης, Μαρίνου Γερουλάνου 58, τηλ. 210-9945772 ή στο Athens Metro Mall, Λ. Βουλιαγμένης 276 στον Άγιο Δημήτριο, τηλ. 210-9751940 (Κι αυτά μόνο στα νότια).