ΓΕΥΣΗ

To πιροσκί από τον Στεργίου

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Γιατί: Γιατί αν έχεις περάσει τα μαθητικά σου χρόνια στο Α’ Λύκειο Βούλας, σίγουρα το πρωινό σου περιλάμβανε κάτι από τον φούρνο Στεργίου. Κι όταν λέμε κάτι εννοούμε το πιροσκί του –σχεδόν πάντα μαζί με ένα Μίλκο. Δεν γίνεται να θεωρείσαι Βουλιώτης ή να έρχεσαι που και που στη γειτονιά και να μην το έχεις φάει έστω μια φορά. Όχι, τίποτα άλλο, αλλά οι κύριοι Στεργίου σου δίνουν και δύο επιλογές: το κλασικό με λουκάνικο ή το ζαμπόν-τυρί. Εμείς βέβαια που τιμάμε την παράδοση και τις all time classic αξίες, δίνουμε την ψήφο μας στο λουκάνικο. Εσύ πάρε και τα δύο για να μην μείνεις με την απορία.

Πού θα το βρεις: Στον φούρνο Αφοί Στεργίου στη Βούλα. Τι εννοείς δεν ξέρεις που είναι; Στην οδό Σωκράτους ή αλλιώς “στον δρόμο που καταλήγει στο σχολείο”.  Αν και δεν θα έπρεπε να σου πούμε που είναι. Θα έπρεπε να ξέρεις.