ΓΕΥΣΗ

Πίτσα στο μπαλκόνι, με αέρα Νέας Υόρκης: Τα μυστικά πίσω από τις 5 best seller γεύσεις του Jimmy’s News York Pizza

Ο ιδιοκτήτης του Jimmy’s Pizza στη Βούλα μας αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από την πιο αμερικάνικη πίτσα των νοτίων προαστίων. 

Σάββατο βράδυ κι έχετε μαζευτεί με την παρέα στο σπίτι. Ο καιρός είναι τέλειος, ένα αεράκι φυσάει τόσο ώστε να κάνει την ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη, και στο τραπέζι του μπαλκονιού έχουν ήδη βγει μπύρες και αναψυκτικά. «Τελικά, τι θα παραγγείλουμε;». Η ερώτηση που όλοι τόση ώρα περίμεναν, επιτέλους ακούγεται. Πίτσα από τον Jimmy, θα σου απαντήσουμε εμείς.

Το Jimmy’s News York Pizza στη Βούλα είναι η πιτσαρία που εδώ και μερικούς μήνες μυεί τα νότια προάστια στην απόλαυση της αμερικάνικης εκδοχής του πιο φημισμένου comfort food. Με ζυμάρι χειροποίητο που έχει ωριμάσει για 24 ώρες, με κόκκινη σάλτσα που φτιάχνεται καθημερινά με τη μυστική συνταγή του Jimmy, με μπόλικη λιωμένη mozzarella και με ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου (ή η ψυχή της παρέας). Όπως μας εξηγεί ο Τζίμης, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του Jimmy’s Pizza, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο (και μυήθηκε στην τέχνη της αμερικάνικης πίτσας από τον παππού του, που είχε τη δική του πιτσαρία), το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε αυτά τα τρία σημεία.

Η αμερικάνικη πίτσα του Jimmy έχει όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, δύο επιπλέον χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν:

-Ότι δεν ψήνεται σε φούρνο ή σε ξυλόφουρνο, αλλά σε ειδική πλάκα (pizza tile), η οποία κάνει τη ζύμη πολύ τραγανή από κάτω ενώ επιτρέπει στο πάνω μέρος της πίτσας να είναι αφράτο.

-Ότι βγαίνει σε δύο υπερ-μεγέθη: Την εντυπωσιακή jumbo με διάμετρο 38 εκατοστών και την πραγματικά τεράστια super jumbo των 50 εκατοστών, που κάθε κομμάτι της είναι από μόνο του μια πρόκληση.

Αφού λοιπόν σου είπαμε τα βασικά, πάμε στις λεπτομέρειες. Ποιες γεύσεις να διαλέξεις;

-Τη Margherita Italiana, με Jimmy`s marinara sauce, φρέσκια mozzarella, κομμάτια buffalo mozzarella, φρέσκια ντομάτα και ελαιόλαδο. Εκλεπτυσμένη και απόλυτα γευστική, η κλασική Margherita απογειώνεται με την προσθήκη κομματιών φρέσκιας βουβαλίσιας μοτσαρέλας.

-Τη White Cheesy, με τυρί κρέμα, ζαμπόν, μπέικον, φρέσκια mozzarella, κρεμμύδι και τριμμένη παρμεζάνα. Αντί για σάλτσα ντομάτας, έχει τυρί Philadelphia αλλά και έξτρα περμεζάνα. Είναι η ιδανική πρόταση για όσους λατρεύουν τις λευκές πίτσες και την πλούσια γεύση τυριού.

– Την Pepperoni, με sauce, φρέσκια mozzarella και διπλό pepperoni. Ίσως το απόλυτο best seller του Jimmy’s Pizza – και όχι άδικα, αφού στρώνεται με γνήσιο pepperoni ωρίμανσης που έρχεται κατευθείαν από την Αμερική (και όχι με σαλάμι, όπως συχνά συνηθίζεται στην Ελλάδα). Το αποτέλεσμα είναι κάπως spicy και 100% απολαυστικό.

-Την Cheesy Garlic, με sauce, φρέσκια mozzarella, σκόρδο, ρίγανη, τριμμένη παρμεζάνα και ελαιόλαδo. Το μυστικό της; Ότι, όπως και όλες οι υπόλοιπες πίτσες του Jimmy, δεν περιέχει μείγμα τυριών αλλά 100% mozzarella κι ένα μείγμα μπαχαρικών που αναδεικνύει τη γεύση του τυριού, της σάλτσας και της έξτρα παρμεζάνας.

-Τη Big Meaty, με sauce, φρέσκια mozzarella, ζαμπόν, μπέικον, pepperoni και λουκάνικο Ιταλίας. Πολύ χορταστική, με επίσης γνήσιο pepperoni ωρίμανσης και τα υπόλοιπα αλλαντικά σε βαθμό σχεδόν υπερβολής (με την καλή έννοια – αν σου αρέσουν τα αλλαντικά, καταλαβαίνεις σίγουρα τι εννοούμε).

Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το ιδανικό γευστικό κλείσιμο αυτής της βραδιάς, ο Τζίμης προτείνει οπωσδήποτε το Νew York Cheesecake. Γιατί, αν την κάνεις την αμερικανιά, την κάνεις ολοκληρωμένα.