ΓΕΥΣΗ

Πολλοί θα ήθελαν να είναι το Μαύρο Πρόβατο του Παγκρατίου

Όμως σχεδόν κανείς δεν μπορεί, εκτός από το ίδιο το Μαύρο Πρόβατο, ένα από τα διασημότερα και αγαπημένα εστιατόρια του Παγκρατίου που έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία.

Στη γωνία των οδών Αρριανού και Πολέμωνος, το Μαύρο Πρόβατο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα στέκια του Παγκρατίου για φαγητό.

Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του, το Μαύρο Πρόβατο έχει καταφέρει να απογειώσει τη value for money φιλοσοφία του, μένοντας σταθερό στις οικείες γεύσεις, με υπέροχα πάντα πειράγματα. Το Πρόβατο, όπως το λένε οι Παγκρατιώτες, άνοιξε το 2012 και μέσα σε μερικούς μήνες είχε ήδη γίνει γνωστό σε όλη την Αττική. Ακόμα και σήμερα αν δεν κάνεις κράτηση δεν μπορείς να βρεις τραπέζι κι αυτό από μόνο του πολλές φορές μπορεί να μη λέει πολλά, αλλά στην περίπτερη αυτού του εστιατορίου τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Το βασικό συστατικό που έκανε το Πρόβατο να ξεχωρίσει ήταν η απλότητα με την οποία προσέγγισε εξαρχής τα πάντα: Η ποσότητα των πιάτων χορταστική, οι επιλογές καθαρά ελληνικές, με μερικές παραλλαγές που δίνουν άλλο ενδιαφέρον στο μενού, και οι τιμές πάντα χαμηλές. Αυτή η απλότητα όμως βρίσκεται και στο περιβάλλον που φιλοξενεί το Μαύρο Πρόβατο. Καθαρό στις γραμμές του, χωρίς να κουράζει στο μάτι, είναι το ιδανικό περιτύλιγμα για να αφοσιωθείς στις υπέροχες εκτελέσεις των εντυπωσιακών σε όψη και γεύση πιάτων του. Όπως έχει περιγράψει και η Ευδοξία Πάντου, το πρόσωπο και η ψυχή πίσω από το Μαύρο Πρόβατο, τα συστατικά της επιτυχίας του είναι τρία: η υψηλή ποιότητα, το άψογο σέρβις και οι χαμηλές τιμές του.


Σε αυτά τα τρία στοιχεία συνοψίζεται και ο λόγος που στο Πρόβατο θα δεις από φοιτητές μέχρι διάσημους, να τρώνε δίπλα δίπλα. Θαμώνες του είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Χάρις Αλεξίου ενώ έχει δοκιμάσει την κουζίνα του ακόμη και ο Τζέρεμι Άιρονς σε μια επίσκεψή του στη χώρα μας. Θα τους δεις να τρώνε υπέροχες μακαρονάδες που θυμίζουν γιαγιά, μελιτζανοσαλάτα στην πιο άρτια μορφή της, σαρικόπιτα που δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερη, μπουγιουρντί σαγανάκι βγαλμένο από τα πιο μαγικά γαστρονομικά όνειρά σου και άλλα πολλά πιάτα που ανάμεσά τους δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Κι όλα αυτά σε ένα μαγαζί που δεν αγαπά τίποτα το επιτηδευμένο αλλά επενδύει στο νόστιμο και στο μερακλίδικο ενώ καταφέρνει να σε εκπλήσσει ευχάριστα ακόμα και την ώρα του λογαριασμού.

Αυτό είναι το Μαύρο Πρόβατο, κι είναι ένας από τους αμέτρητους λόγους για να επισκεφθείς το Παγκράτι.

Δες όλο το μεγάλο αφιέρωμα του NouPou στο Παγκράτι.