ΠΟΤΑ

Aperol Spritz: Πώς να φτιάξεις το cocktail του καλοκαιριού

Το Aperol Spritz είναι πιθανότατα το ιδανικό cocktail  για το καλοκαίρι. Χάρη στο ζωντανό του πορτοκαλί χρώμα και με τον συνδυασμό του με ένα γλυκό liquer και λευκό κρασί ή Prosecco, μας δροσίζει και μας φτιάχνει τη διάθεση, αφήνοντάς μας μια γλυκόπικρη γεύση. Δες πώς θα το φτιάξεις.

Τι ακριβώς είναι το Aperol

Προερχόμενο από τη γειτονική Ιταλία, το Αperol Spritz είναι ένας συνδυασμός από καρπούς και βότανα, με κυρίαρχη γεύση του το πορτοκάλι. Το Aperol ωστόσο, είναι επίσης ένα εξαιρετικά ελαφρύ λικέρ, με την περιεκτικότητά του σε αλκοόλ να φτάνει μόλις στο 11%. Μάλιστα γιορτάζοντας 100 χρόνια ύπαρξης, το Aperol μπήκε πρόσφατα στο λεξικό του Oxford και ορίζεται ως ένα ιταλικό απεριτίφ με πορτοκαλί χρώμα. Η ιδανική ώρα για να το απολαύσεις είναι το απόγευμα, σαν after work aperitivo, παρέα με τους αγαπημένους σου φίλους, χαλαρώνοντας από μια έντονη μέρα στη δουλειά. Μπορείς μάλιστα να το απογειώσεις με κάποιο μικρό πιάτο ιταλικής κουζίνας, είτε μόνος σου, είτε να το μοιραστείς με την παρέα σου.

Πώς να το φτιάξεις το τέλειο Aperol Spritz

Υλικά:

1 μπουκάλι κρύο Prosecco

1 μπουκάλι Aperol

Σόδα

Παγάκια

Φέτες πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Γέμισε ένα ποτήρι κρασιού με παγάκια. Ανακάτεψε το Aperol με το Prosecco σε ίσες μερίδες και πρόσθεσε λίγη σόδα. Διακόσμησε το cocktail σου με μια φέτα από πορτοκάλι και μια ελιά περασμένη σε ξυλάκι, για να το κάνεις ακριβώς όπως το σερβίρουν στη Βενετία.

Εναλλακτικές προτάσεις για να φτιάξεις το Aperol Spritz με ένα twist:

  • Aperol, βότκα και μηλίτης. Η πορτοκαλένια γεύση του Aperol θα συνδυαστεί τέλεια με τον μηλίτη, δημιουργώντας μια ακόμη πιο φρουτώδη γέυση. Μπορείς να την απογειώσεις ακόμη προσθέτοντας χυμό λεμονιού, bitters από πορτοκάλι και σιρόπι Αγάυης.
  • Aperol σε παγωμένη έκδοση. Ανακάτεψε 50ml Aperol, δύο μπάλες από sorbet φρούτων όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι ή το γκρέιπφρουτ και 100ml Prosecco. Ιδανικό για την παραλία.
  • Με ουίσκι. Συνδύασε το Aperol με ουίσκι και χυμό λεμονιού. Η γεύση του εσπεριδοειδούς “σπάει” με ιδανικό τρόπο την έντονη γεύση του ουίσκι, χωρίς ωστόσο να το εξαφανίζει, αφήνοντας μια πλούσια και αρωματική γεύση.
  • Με λευκό κρασί. Στην Ιταλία, συνηθίζεται ο συνδυασμός του Aperol με κρασί από τη Βενετία. Πρόσθεσε σόδα και είναι έτοιμο.

Κι αν θέλεις κι άλλες επιλογές, δες μερικές από τις πιο ωραίες συνταγές για κοκτέιλ με aperol.