ΠΟΤΑ

Ark + Βασίλης Κυρίτσης βάζουν την υπογραφή τους στα πιο εθιστικά cocktails της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ο βραβευμένος mixologist μιλάει στο NouPou για τα cocktail που ετοίμασε ειδικά για το Ark, αντλώντας έμπνευση από την αισθητική και τη φιλοσοφία του trademark all day bar café resto της παραλιακής

Επιστρέφουμε ξανά και ξανά στα μαγαζιά που μας φτιάχνουν τη διάθεση, που ενισχύουν την αίσθηση οικειότητας και καταφέρνουν να εξωτερικεύσουν την ανάγκη και την επιθυμία της στιγμής. Με βασική του φιλοσοφία, λοιπόν, τη διάθεση των επισκεπτών του, το Ark συμπράττει με τον Βασίλη Κυρίτση (Clumsies) και προτείνει μία cocktail list που θα σε κερδίσει.

«Κάποιος που θέλει να πάει σε ένα μπαρ, θέλει να περάσει όμορφα. Να χαλαρώσει, να φλερτάρει, να διασκεδάσει» λέει ο βραβευμένος mixologist, αποδομώντας τη φιλοσοφία γύρω από την οποία έχει στηθεί το μενού. «Το focus στο bar γίνεται βάσει της ετυμολογίας της λέξης “διάθεση”. Της διάθεσης του πελάτη».  Έτσι, στήθηκε ένας κατάλογος με τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες και ξεχωριστή ταυτότητα, για να επιλέξεις ανάλογα με τη διάθεσή σου.

Η αρχή γίνεται με τη “Happy & Sunny Mood”, μια κατηγορία που περιλαμβάνει γλυκόξινα cocktails, όπως το Passion Is everywhere (τεκίλα Don Julio Blanco, φρούτα του πάθους, εξωτικό σιρόπι τόνκα και λεμόνι), fizzy όπως το Ark’s Highball (Tanqueray No. 10 gin, cordial λεβάντας και ροδάκινου, άρωμα μάραθου και μεσογειακό τόνικ), αλλά και umami, με το άκρως ιδιαίτερο MedSour #2 (μαστίχα Skinos, σιρόπι παντζαριού, λεμόνι και αρώματα κερασιού). “Relaxed Mood” η επόμενη επιλογή, με low abv cocktails- προτάσεις ιδανικές για απογευματινές εξόδους και χαλαρά απογεύματα, όπως ένα Sexy Spritz (Otto’s Athens vermouth, σπιτικό λικέρ εσπεριδοειδών και Grapefruit σόδα).

“Being in Nobility Mood” είναι η τρίτη κατηγορία στη λίστα, με τον Βασίλη Κυρίτση να την περιγράφει ως αυτή με «τα πιο αρχοντικά cocktails που θέλεις να απολαύσεις πιο αργά». Το King Fashioned είναι σίγουρα μία επιλογή που ξεχωρίζει, με Zacapa 23 rum, καραμέλα και πικάντικες σταγόνες bitters. Περίοπτη θέση στον κατάλογο έχει και το Bloody Mary (Horseradish Ketel One vodka, σπιτικό μείγμα Bloody Mary, διάφορα μυρωδικά, μπαχάρια και λεμόνι), καθώς πρωταγωνιστεί στην τέταρτη κατηγορία, “After Hangover Mood”.

Όποια κι αν είναι η «διάθεση», και οι τέσσερις κατηγορίες βασίζονται στο μεράκι και τη δημιουργικότητα, ενώ είναι εμπλουτισμένες με ελληνικά αρώματα και μοντέρνες τεχνικές. Από τον κατάλογο, δεν λείπουν και οι επιλογές χωρίς αλκοόλ (βλέπε Tropical Colada, Virgin Mojito και Star Martini), που δεν υστερούν φαντασίας και γεύσης.