ΠΟΤΑ

Coppa: Τα έτοιμα premium cocktails που κάνουν θραύση εντός κι εκτός καραντίνας

Τα βραβευμένα Coppa cocktails έγιναν η νέα εμμονή μας γιατί αποτελούν τον «κρυμμένο» bartender στο σπίτι μας.

Η ιδέα να γίνουμε δοξασμένοι mixologists, κάνοντας πειράματα στου κασίδη το κεφάλι (σε όποιον δηλαδή έχει την «τύχη» να μοιράζεται τη ίδια στέγη μαζί μας), ναυάγησε μεγαλειωδώς στην πρώτη καραντίνα, όταν γλιτώσαμε παρά τρίχα το «λούσιμο» με τις ευφάνταστες οινοπνευματώδεις δημιουργίες μας. Στο τέλος καταλήξαμε να κατεβάζουμε δέκα δέκα τις ελιές και τα κεράσια εναλλάξ που είχαμε αγοράσει για ντεκορασιόν, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια για το άδοξο τέλος της σύντομης μπαρόβιας καριέρας μας. Έκτοτε, ξεχυθήκαμε στην αναζήτηση έτοιμων cocktails για να ζωηρέψουμε τα καραντινάτα βράδια μας. Ο δρόμος αποδείχτηκε στρωμένος με ροδοπέταλα γιατί σύντομα εὑρήκαμεν τα Coppa Cocktails.

Μέσα σ’ ένα funky μπουκάλι 700ml έχει χωρέσει όλη η γεύση και το άρωμα από την original συνταγή δεκατεσσάρων γνωστών cocktails. Στηριζόμενοι στο δόγμα που αποτελεί το απόλυτο trend του τελευταίου χρόνου πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», αποφασίσαμε να βαφτίσουμε κάθε μία μέρα (και νύχτα) από αυτές με το όνομα του cocktail που θα δοκιμάζαμε. Επόμενο βήμα; Να μετατρέψουμε ένα μικρό σημείο του σπιτιού μας ή μια γωνιά του μπαλκονιού μας σε bar. Jazz υπόκρουση, ημίφως με κεριά, θρυμματισμένος πάγος και το κατάλληλο ποτήρι ανάλογα με το cocktail. Γιατί η λεπτομέρεια στο σερβίρισμα λυγίζει και τους πιο δύσπιστους-γκρινιάρηδες αυτού του (μάταιου χωρίς bar) κόσμου.

Για την πρώτη μέρα επιλέξαμε το δημοφιλέστερο cocktail στον κόσμο, το Classic Mojito, και μεταφερθήκαμε νοερά στην Κούβα μια ζεστή μέρα, όπου η φρεσκάδα του δυόσμου και της μέντας δρόσισε όλο μας το «είναι». Το καλοκαίρι καλά κράτησε στις καρδιές μας και τη δεύτερη μέρα, όπου γευτήκαμε το Strawberry Daquiri, το οποίο έφερε την Καραϊβική στο (τριγωνικό) ποτήρι μας. Κατάλληλη για τη (μικρή λόγω της κατάστασης) κοριτσοπαρέα μας και η τρίτη μέρα με το αγαπημένο Cosmopolitan που έχει αέρα κοσμοπολίτικο (μπας και ξαναγίνουμε κοσμοπολίτες και του λόγου μας!).

Τέταρτη μέρα με το εξωτικό Pina Colada και θα ορκιζόμασταν πως βρισκόμασταν στο Πουέρτο Ρίκο. Ο εφευρέτης του μάλιστα θεώρησε ότι μέσα σε αυτό το cocktail αναδεικνύεται όλο το άρωμα της χώρας του. Την Πέμπτη μέρα αναπολήσαμε τα καλοκαιρινά μας ξεφαντώματα με Sex on the Beach λες και ήμασταν τίποτα ογδοντάχρονοι oldies που μας έχουν μείνει μόνο οι αναμνήσεις των ένδοξων νιάτων μας. Την έκτη νύχτα ψηφίσαμε Long Island για μια μεθυστική βραδιά με…Netflix (ποιον κοροϊδεύουμε;). Την έβδομη μέρα γιορτάσαμε με Tequila Sunrise για το μόνο πράγμα που δεν μας έχει λείψει στην καραντίνα στα νότια, τις μαγικές αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος.

Την όγδοη μέρα το σπιτικό μας bar σέρβιρε Amaretto Sour. Γεννημένο στα μπαρ της Νέας Υόρκης την δεκαετία του 70’, μας παρέσυρε με τον τέλειο συνδυασμό γλυκόξινης γεύσης. Ένατη μέρα με Espresso Martini. Έντονο, αναζωογονητικό και ιδανικό αν δεν ζεις χωρίς καφέ. Αυτό μας έψησε και για άλλες ώρες τις μέρες που ο ήλιος ακόμη λάμπει στον ουρανό (αλλά προς θεού δεν θα θέλαμε να το μάθει η μαμά μας). Δέκατη μέρα και ήμασταν έτοιμοι για λίγη tiki κουλτούρα, οπότε επιλέξαμε το εξωπραγματικό Mai Tai. Εντέκατη μέρα και αρκετά αντέξαμε μακριά από την Ιταλία. Ένα negroni και troppo presto. Εμπνευσμένο από τον Κόμη Camillo Negroni στην Φλωρεντία, μας πρόσφερε την αναζωογόνηση που χρειαζόμασταν.

Η δωδέκατη νύχτα σίγουρα είχε μια δόση πάθους και ζωηρής διάθεσης με το Passion Fruit Martini. Δέκατη τρίτη μέρα και… στη Μόσχα αδερφές μου, στη Μόσχα. Γευτήκαμε το White Russian, που χαρακτηρίζεται ως το Milkshake των ενηλίκων. Κρεμώδες, νόστιμο, πλούσιο με γεμάτη γεύση. Δέκατη τέταρτη και τελευταία νύχτα με το κλασικό, με γλυκόξινη γεύση, Whiskey Sour, που αποτελεί το βασιλιά των sour cocktails.

Τόσο απλά και εύκολα μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας το Coppa cocktail της αρεσκείας μας και να το σερβίρουμε στους φίλους μας με τον αέρα του καλύτερου bartender της χώρας. Γιατί ιδιαίτερα με το κατάλληλο σερβίρισμα κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά. Κάθε συσκευασία “βγάζει” 6 με 7 ποτήρια, αλλά ακόμη και λιγότερα να θέλεις, το προϊόν συντηρείται για όσο καιρό χρειαστεί εντός ψυγείου, οπότε μην βιαστείς να το καταναλώσεις. Εμείς το βρήκαμε στον Σκλαβενίτη της γειτονιάς μας (στη Γλυφάδα) αλλά μπορείς να το προμηθευτείς από όλα τα μεγάλα super markets, από επιλεγμένες κάβες ή από το e-shop – και μάλιστα η τιμή, όπως θα δεις είναι άκρως ανταγωνιστική.

Το 2021, το ίδιο ακριβώς προϊόν εμφιαλώθηκε σε ατομική συσκευασία για μαγαζιά εστίασης. Έτσι, μαζί με το sushi, το burger ή τη μακαρονάδα, μπορείς να παραγγείλεις και το Mojito ή το negroni σου χωρίς να ανησυχείς πως θα λιώσει ο πάγος επειδή άργησε ο delivery (για το αν θα είναι ζεστή η μακαρονάδα, ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε). Τα Coppa έχουν κερδίσει την εκτίμηση ειδικών, mixologists και ανθρώπων που ποτέ πριν δεν έχουν πιει έτοιμο cocktail, δηλαδή τη δική μας. Και όσο να πεις, με τόσες μπαρότσαρκες στην προ-κορoνοϊού ζωή μας, δεν είμαστε κι εύκολοι.

Cheers!

Βρες τα Coppa Cocktails σε όλα τα μεγάλα super markets, σε επιλεγμένες κάβες και στο ecocktails e-shop.