ΠΟΤΑ

Οι μπυραρίες που κάνουν τους νοτιους να καταναλώνουν βαρέλια μπύρας

Μια μπυραρία που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει καντάρια ατμόσφαιρα, πολλές και εκλεκτές μπύρες και συνοδευτικά πιάτα που ευφραίνουν το μάτι και το στομάχι. Ευτυχώς στα νότια υπάρχουν πολλές.

Mind the Pub, Hλιούπολη

Αν νομίζεις ότι το Mind the Pub στην Ηλιούπολη είναι ακόμη μια pub τότε κάνεις τεράστιο λάθος. Δεν μοιάζει με τίποτα από αυτά που έχεις στο μυαλό σου για τις pubs και τις μπυραρίες. Είναι μια all day fusion pub που έχεις πολλούς μπυρολόγους για να την επισκεφτείς. Ξεκινώντας από τη διακόσμηση που είναι έξω από τα συνηθισμένα με χρώματα που παίζουν με το μάτι σου και εικόνες στον τοίχο που σου ιντριγκάρουν τον εγκέφαλο. Δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι η αρκετά μεγάλη ποικιλία από μπύρες που διαθέτει μιας και εκτός από τις 3 βαρελίσιες προσφέρει και 22 ελληνικές και ξένες. Αν εσύ τώρα θες μπύρα αλλά η κοπέλα σου cocktail δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις δυσαρεστημένος σε αυτό το μαγαζί. Τρίτος λόγος είναι το τίμιο και γυαλίζουν-οι-κυνόδοντες-σε-κάθε-μπουκιά burger που διαθέτει. Θα ακούσεις πολλούς να μιλάνε γι’αυτό αλλά αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να φανταστείς για τι θεσπέσιο πράγμα μιλάμε. Τέλος αυτό που κάνει να ξεχωρίζει το Mind the Pub είναι ότι ο Γρηγόρης, ο Φίλιππος και ο Γιάννης έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια τόσο ξεχωριστή pub που ταυτόχρονα μαζεύει όμορφο κόσμο χωρίς ίχνος από την βρετανική μουντάδα που εκείνες αποπνέουν.

Info: Mind the Pub, Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-9703811, www.facebook.com/mindthepubwww.mindthepub.gr

Diver, Καλλιθέα

Αν έχεις στο μυαλό σου την αυθεντική μπυραρία, γεμάτη ξύλο, σκαμπό στην μπάρα, και μία έντονη οσμή μπύρας τότε στο μυαλό σου έχεις την Diver στην Καλλιθέα. Ροκ διάθεση, άφθονες μπύρες, πιάτα που σε στέλνουν Γερμανία στήνουν ένα σκηνικό που ξεχνάς ότι είσαι στην Καλλιθέα. Highlight το συντριβάνι που καταλήγει σε ποτήρι μπύρας και μοιάζει να σε προκαλεί να παραγγείλεις κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη.

Info: Δαβάκη 65, Καλλιθέα, τηλ.: 210-9530040

Shakesbeer, Ηλιόπουλη

Το ξέρω ότι σε μια μπυραρία πας για τις μπύρες και μετά για όλα τα άλλα. Σκέψου όμως ένα μαγαζί που εκτός από εξαιρετικές -και πολλές- μπύρες έχει και -ίσως- το πιο εθιστικό φαγητό σε όλες τις νοτιομπυραρίες. Ένα burger για το οποίο παραμιλάνε όλοι το οποίο συνδυάζει μέγεθος και γαματοσύνη, ένα ζυμωτό ψωμάκι που κρύβει σαν θησαυρό τηγανιά με λουκάνικο και γραβιέρα και ποικιλίες που μοιάζουν πιο χορταστικές και πιατέλα σε γερμανικό bbq κατα την διάρκεια του Οctoberfest. Τοποθέτησέ τα όλα αυτά και σε έναν χώρο που σε ταξιδεύει Γερμανία και έχεις φτιάξει το Shakesbeer.

Info: Ηρώων Πολυτεχνείου 15, τηλ: 210-9902566, https://www.facebook.com/ShakespBeer

Barrelhouse, Αργυρούπολη

Φρέσκο, δροσερό, τσαχπίνικο και ευθυτενές. Μπορεί να έχεις κουραστεί να ακούς για μεγάλη ποικιλία σε μπύρες αλλά να ξέρεις ότι όταν αυτές συνδυάζονται με έναν άψογο χώρο και χορταστικότατα πιάτα τότε δεν μπορείς παρα να σεβαστείς αυτή την μπυραρία. Το Barrel Haus προσφέρει πολυεπίπεδη απόλαυση σε σημείο που σκλαβώνεσαι από την εξυπηρέτηση και την ποιότητα των προιόντων που φτάνουν μπροστά σου.

Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 36, 210-9606060

7 Monks Beer Garden, Αργυρούπολη

Θυμάσαι τότε που είχες πάει στην Μεγάλη Βρετανία και είχες τρελαθεί από το κλίμα που είχες αντικρίσει μόλις είχες μπει σε μπυραρία; Άλλοι να πίνουν τις μπύρες τους και να το γλεντάνε, άλλοι να τρώνε τα πιάτα τους και να είναι φουλ αφοσιωμένοι και άλλοι να βλέπουν μπάλα ουρλιάζοντας για να βάλει γκολ η ομάδα τους. Αυτό ακριβώς το σκηνικό θα συναντήσεις και στο 7 Monks, μόνο που θα βάλεις και την υπέροχη ροκ μουσική που συνοδεύει κάθε στιγμή σε αυτό το μαγαζί. Οι μπύρες σε ποτήρι είναι 12, οι εμφιαλωμένες πολλές, τα πιάτα λαχταριστά, οι αγώνες σε αφθονία. Η μουσική πάντα είναι ροκ. Αυτά αρκούν για να γίνει μόνιμο στέκι σου τούτο το μαγαζί.

Info: Γερουλάνου 57, τηλ.: 210-9904310

Σχεδία, Αργυρούπολη

Σχεδία και όχι σχέδια. Γιατί πολύ απλά στην Σχεδία, δεν κάνεις σχέδια. Πηγαίνεις, απολαμβάνεις, διασκεδάζεις. Δεν χρειάζεται κανένα απολύτως πλάνο για να περάσει καλά σε αυτό το μαγαζί αφού καταφέρνει και στα προσφέρει όλα απλόχερα. Καφές από χωρίς, μπύρα άφθονη με πολλές επιλογές, μουσική πάντα ροκ, επιλογές στο μενού αρκετές για να συνδυάσεις με το αλκοόλ σου και σα να μην φτάνει αυτό ένα περιβάλλον ζεστό, μοναδικό και ανεβαστικό. Αυτοί είναι οι λόγοι που αυτό το μαγαζί μαζεύει κόσμο από όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα.

Info: Γερουλάνου 105, τηλ.: 210-9634457