ΠΟΤΑ

Όλοι οι νότιοι έχουν μία ιστορία από το ΜπαRaki

Σε ανακαινισμένο χώρο αλλά με την ίδια όρεξη για ατέλειωτη διασκέδαση, το ρακάδικο του Αλίμου άνοιξε πάλι τις πόρτες του και σε περιμένει για χορό μέχρι πρωίας.

Το ΜπαRaki άνοιξε το 2012. Στην αρχή ήταν απλώς ένα μέρος για να πιεις κρασί, ρακή ή ούζο και να φας καλούς μεζέδες. Η μουσική, που έπαιζε από λίστα σε υπολογιστή, ακουγόταν τόσο ώστε να δημιουργείται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Όμως υπήρχε κάτι στον αέρα που έκανε τον κόσμο να περνάει τόσο καλά που κάθε βράδυ ζητούσε κι άλλο. Έτσι, το κλείσιμο στη 1 έγινε διασκέδαση μέχρι τις 2, το 2 έγινε 3 και το ένα έφερε το άλλο.

Η ζωντανή μουσική ήταν η μοιραία εξέλιξη. Επτά χρόνια αργότερα, είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του μαγαζιού, αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης που οι άνθρωποί του χαρακτηρίζουν ως την πιο γνήσια που θα βρεις στα νότια. Φέτος, ο χώρος ανακαινίστηκε και μία ορχήστρα από 7 μουσικούς σε περιμένει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι (σύντομα και Δευτέρες), να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί, με παλιές και καινούριες επιτυχίες, αλλά και με χορταστικό μενού.

«Στο ΜπαRaki είμαστε όλοι μια παρέα. Αυτό είναι νομίζω το μυστικό της επιτυχίας του. Ακόμα και πελάτες που έρχονται για πρώτη φορά γίνονται αμέσως κομμάτι της παρέας και μετά μας λένε ότι πέρασαν μια από τις καλύτερες βραδιές τους» λέει ο υπεύθυνος του μαγαζιού, Τεό Δημητράτος. «Το κλίμα είναι απίστευτο! Βλέπεις τον κόσμο να διασκεδάζει πραγματικά, με την ψυχή του. Δεν υπάρχει αυτό πουθενά αλλού, ούτε σε μπαρ, ούτε σε κλαμπ, ούτε καν στα μπουζούκια. Ο κόσμος εδώ ξεχνάει το κινητό του. Αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό. Στο ΜπαRaki όλα τα κινητά είναι στις τσέπες. Μπαίνεις μέσα και τους βλέπεις όλους στον αέρα!». 

   

«Στα τραπέζια θα δεις δεκαοχτάχρονους, θα δεις και πενηντάρηδες. Μας έχει τύχει να είναι μια παρέα με παιδιά γύρω στα 20 και πιο πέρα να κάθονται τυχαία οι γονείς τους με τη δική τους παρέα. Και να είναι και οι μεν και οι δε όλο το βράδυ όρθιοι και να χορεύουν!».

«Όλοι έχουμε μια ιστορία από το ΜπαRaki. Αν κινηθείς στα νότια, όλοι θα έχουν να σου διηγηθούν ένα ξενύχτι μαζί μας. Εγώ προσωπικά ξέρω οχτώ άτομα που έχουν παντρευτεί ή πρόκειται να παντρευτούν με κοπέλα που γνώρισαν στο μαγαζί. Μάλιστα, το γλέντι για έναν από αυτούς τους γάμους, που θα γίνει φέτος, θα το κάνουμε εδώ».

«Από στόμα σε στόμα μαθεύτηκε. Όταν το ανοίξαμε, όλοι λέγανε “Πού το ανοίγετε εκεί, στη μέση του πουθενά;”. Και καταφέραμε να έρχονται από όλα τα νότια προάστια γιατί ξέρουν ότι εδώ θα διασκεδάσουν πραγματικά.

Στον κατάλογο θα βρεις πολλούς μεζέδες και μεγάλη γκάμα στο κρασί – εκτός από το χύμα η wine list έχει περίπου 20 ετικέτες εμφιαλωμένου. Και φυσικά ρακή. Μόνο μην ξεχάσεις να κάνεις κράτηση γιατί, χωρίς να κλείσεις, δύσκολα θα βρεις άδειο τραπέζι.