ΠΟΤΑ

Το Aegean Cocktails & Spirits Festival 2019 έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Το δεύτερο Φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, διοργανώνεται στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Μπορείς να φανταστείς τα καλύτερα ελληνικά κοκτέιλ μπαρ να φτιάχνουν συναρπαστικά κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα; Θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σου ότι σε μια Αθήνα που γίνεται ολοένα και πιο γνωστή για τη δυναμική μπαρ σκηνή της, τα cocktail με ελληνικό twist θα είχαν πρωταγωνιστική θέση; Και τελικά πόσο καλά γνωρίζεις τις εξαιρετικές εγχώριες παραγωγές αποσταγμάτων, λικέρ, αναψυκτικών και κρασιού;

Κι επειδή η Αθήνα έχει μπει δυναμικά στη μπαρ σκηνή το 2ο Aegean Cocktails & Spirits Festival,  θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο χώρο του Φάρου στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, 14.00-22.00 και εκεί θα για να ανακαλύψεις νέες γεύσεις.

Σε μία περίοδο που το Localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στην γαστρονομία όσο και στο bartending, σε έναν κόσμο που έχει ως motto το “think global, act local”, τα ελληνικά αποστάγματα παίρονυν την θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό. Σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό. Μέσω του bar.

Στο Aegean Cocktails & Spirits Festival συμμετέχουν με τα προϊόντα τους (αλφαβητικά):

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης M Dry, Δεκαράκι, Άδολο / MΕTAXA / NOS / Αποσταγματοποιία Αποστολάκης / Αποσταγματοποιία Καρδάση / Three Cents / Concepts AE – Skinos Mastiha Spirit, Otto’s Athens Vermouth / Mala Peruviana / Κεχρής Οινοποιοία / Ποτοποιοία Μελισσανίδης-Mataroa / Ποτοποιοία K. Ψυχής & Υιοί / Puro Karathanos Artisan Spirits /  Ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (αλφαβητικά): Κτήμα Φλόριαν, Κυρ-Γιάννη, Μπουτάρης, Zoinos Winery – Zitsa

Γιατί να πάμε στο Φεστιβάλ ;

-Για μία ολόκληρη ημέρα (14.00-22.00), κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktail με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bar.

-Θα δοκιμάσουμε κάθε ένα από τα προϊόντα και μόνα τους, και θα μιλήσουμε με εξειδικευμένους bartender για την χρήση τους μέσα σε cocktail, καθώς και για τα στάδια παραγωγής τους.

-Τα καλύτερα cocktail bar της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στην διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών.

-Θα φτιάξουμε τα δικά μας cocktail στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “fun cocktail making”, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails.

-Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το «Stories By The Storytellers», παρουσιάσεις από κορυφαίους bartenders που διηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την ιστορία, την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνογνωσία των ελληνικών προϊόντων και αποσταγμάτων. Θα υπάρχουν και άλλα σεμινάρια.

Η γιορτή, όμως, δεν σταματάει εδώ. Στο πλαίσιο του 2ου Aegean Cocktails & Spirits, και  ξεκινώντας από τις 7 Ιουνίου, 31 κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή  μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Έτσι για μια εβδομάδα, θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό Aegean Cocktails & Spirits κατάλογο cocktail μέσα από τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα cocktail τους με ελληνικό twist σε χαμηλότερη τιμή!

Τα 31 bars που συμμετέχουν στο week (αλφαβητικά):  

42 Bar / 7 Jokers / A for Athens / Athénée / Baba Au Rum / Barreldier / Bartesera / BitterSweet / Bohème / Carte Postale-Bohème
  / Casablanca / Cube Cocktail Bar / CV Distiller / Frater & Soror / Grappa / Holy Spirit / IPITOUthebar / Kamini Cocktail Bar / Mai Tai / NOEL / Odori Vermuteria / Senios / Spoiled Bar / The Clumsies / The Garden / The Gin Joint / Theory Bar & More / Three Donkeys / Upupa Epops-The Bar / Chalavro Open Bar / Ντιβάνι Πολυχώρος  

 

Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 10  ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktails)