ΚΑΦΕΣ

Το «μικρό» αλλά θαυματουργό Small 8, που άνοιξε τον χορό της Αρχελάου

Όταν άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2012, κανένας δεν πίστευε ότι θα γίνει το μαγαζί ορόσημο μιας ολόκληρης πιάτσας. Το Small 8 έδειξε όμως τον δρόμο και έχτισε μια από τις πιο αγαπημένες πιάτσες του Παγκρατίου αλλά και ολόκληρης της Αθήνας.

Σήμερα, όταν λέμε πάμε Παγκράτι, το μυαλό των περισσότερων πάει αυτόματα στην Αρχελάου. Και δεν έχουν άδικο. Το Small 8 είναι το μαγαζί που άνοιξε αυτόν τον χορό και σήμερα στέκει αγέρωχο στο νούμερο 8, θεματοφύλακας του δρόμου αλλά και της γενικότερης «Πάμε Παγκράτι» φιλοσοφίας.

Το όνομά του καταδεικνύει ότι κάποτε υπήρξε μικρό. Μετά από κάποια χρόνια μεγάλωσε και πλέον έχει αλλάξει πολλές φορές καθώς είναι -μεταξύ άλλων- αρκετά ανήσυχο. Αλλά δεν έχασε ποτέ τον χαρακτήρα του. Παρεΐστικο, είτε πας το πρωί είτε το βράδυ, σε κάνει να νιώθεις άνετα και όλοι οι θαμώνες του αποτελούν μια παρέα. Σε αυτό παίζει ρόλο και η cool αισθητική του αλλά και το προσωπικό που είναι πάντα ευγενικό και με το χαμόγελο. Από το πρωί ανοιχτό, προσφέρει υπέροχο καφέ KUDU ενώ όσο περνάει η ώρα σε καλεί να δοκιμάσεις αρχικά τα aperitivo του και στη συνέχεια τα απίστευτα cocktails του. Δοκίμασε το Zombie by Small 8 και δεν θα χάσεις.

Όμως το Small 8 περνάει σήμερα την πιο ώριμη φάση του. Έτσι, μαζί με τα υπέροχα ποτά και cocktails προσφέρει και τρομερά earth bowls για να τα συνδυάσεις. Υγιεινές επιλογές όπως τα smoked salmon bowl, chopped chicken thai bowl αλλά και vegan όπως hummus veggie bowl σε προκαλούν να τις δοκιμάσεις.

Όσο για τον κόσμο: Στο Small 8 θα δεις πολλούς ντόπιους που το στήριξαν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, θα δεις ηθοποιούς από τις ανήσυχες θεατρικές σκηνές της περιοχής αλλά και απλό κόσμο που αγαπά το ανεπιτήδευτο, χαλαρό socialising.

Το Small 8 δεν επαναπαύεται, κι αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που το Παγκράτι -και όχι μόνο- το αγαπά τόσο.

Δες όλο το μεγάλο αφιέρωμα του NouPou στο Παγκράτι.