ΓΕΥΣΗ

Πού θα φάμε το Σαββατοκύριακο (5-7/12);

Και αυτή τη βδομάδα το Nou-Pou δίνει απάντηση στο “που” στην ερώτηση “που θα φάμε”. Ναι, ναι! Είναι αυτή η μέρα της εβδομάδας.

Για ελληνική κουζίνα… Γελαστό Κρεμμύδι

Να περάσουμε στο παρασύνθημα; Ανατολίτικοι μεζέδες, ελληνικά πιάτα, μεσογειακές γεύσεις και μερίδες για γίγαντες. Όπως περιγράφει και ο ίδιος που εμπνεύστηκε το Γελαστό Κρεμμύδι, η φάση είναι σαν ένα μεγάλο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι με σπιτικές γεύσεις και τζερτζελέ. Να πάρετε τη φέτα με το μέλι και το σουσάμι (διαφορετική συνταγή από αυτή που έχουμε συνηθίσει) και το χειροποίητο χοιρινό καπνιστό.

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 32, Παλαιό Φάληρο, 2110117490

Για burger… Vegas Burger

What happens in Vegas, stays in Vegas. Νέο μπεργκεράδιο στην Αργυρούπολη που έχει γίνει ήδη λατρεία και στέκι για τους ξενύχτηδες, τους καλοφαγάδες αλλά και για γενικά όποιον θέλει να γευτεί ένα καλό μπέργκερ. Στα must ειδικά για όσους αρέσκονται στα καυτερά το Flame Vegas Burger.

Αλεξιουπόλεως 31, Αργυρούπολη

Για κρέας… Κεφτές και δεν φταις

Επίσης νέο μαγαζί που έχει ανοίξει πλησίον της πλατείας Νέας Σμύρνης. Πραγματεύεται αποκλειστικά κεφτέδες, τους ετοιμάζει, τους μαγειρεύει και τους σερβίρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Με κόκκινη σάλτσα, σκέτους, με αυγά, πάνω σε μακαρόνια. Εμείς λατρεύουμε τους λευκούς κεφτέδες, αν και το πιάτο Μπερλουσκόνι δεν έχει σταματήσει ποτέ να μας συγκινεί.

Ελ. Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη

Για εκτός Nou-Pou… Αιγάλεω

Τι να πρωτοδιαλέξουμε από το Αιγάλεω; Έχουμε και σουβλάκι (την πίτα της Ισμήνης – και το τυλιχτό με κόκκινη σάλτσα και φέτα) και μπέργκερ (το Burgerville με το τόσο διαφορετικό ψωμάκι) και λουκουμάδες μετά (Μπαλατσούρα) για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Τι καλύτερο;