ΓΕΥΣΗ

Πρίγκιπας street food restaurant: Ο πρίγκιπας του κέντρου στα νότια

Ο Πρίγκιπας που έγινε γνωστός από τα Εξάρχεια, μας περιμένει με καλοκαιρινή διάθεση και στα νότια, με γεύσεις από Ελλάδα στην πιο ποιοτική εκδοχή του street food.

Αν μέχρι τώρα ήξερες τον Πρίγκιπα στα Εξάρχεια (και αποκλείεται να μην τον ξέρεις), ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το νέο κατάστημα στον Άλιμο, που μεταφέρει στα νότια προάστια τη μοναδική φιλοσοφία αλλά και την υψηλή ποιότητα με την οποία έχει ταυτιστεί το γνωστό ψητοπωλείο του κέντρου.

Με βάση την αρχή #farmtotable, τα κρέατα του Πρίγκιπα καταφθάνουν ολόφρεσκα από φάρμες της Βόρειας Ελλάδας και ψήνονται στα κάρβουνα αριστοτεχνικά για να σερβιριστούν είτε σε μερίδα είτε σε τυλιχτή εκδοχή, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να γευτεί premium επιλογές, όπως το βουβαλίσιο κρέας, ο μαύρος χοίρος, η προβατίνα, που καταφθάνει από τον Τύρναβο, ή το εκπληκτικό λουκάνικο Τζουμαγιάς, που έρχεται από την ομώνυμη περιοχή των Σερρών.

Δίπλα στα κρέατα θα συναντήσεις το φιλέτο χέλι Ιωαννίνων και την πέστροφα από τις πηγές του Λούρου που καπνίζονται σε ειδικό καπνιστήρι και αναδεικνύουν τη γαστρονομική αναφορά στη Βόρεια Ελλάδα. Εξάλλου, η χειροποίητη αλοιφή αϊβάρ που έρχεται από τα Βαλκάνια και θα βρεις σε δύο εκδοχές (γλυκιά και καυτερή) είναι ανάμεσα σ’ εκείνες τις γεύσεις που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις. Στον Πρίγκιπα οι δικοί σου συνδυασμοί μπορούν να πάρουν τη μορφή είτε τυλιχτού είτε σάντουιτς (σε προκλητικό μέγεθος), ενώ τα εξαιρετικά μπιφτέκια γίνονται και μπέργκερ. Εδώ το παραδοσιακό street food ανεβαίνει επίπεδο και πλέον αποκτά τη δυναμική που αξίζει στην παραδοσιακή μας κουζίνα και ο Πρίγκιπας, με τη δημιουργία franchise, εμπνέει κι άλλους να τον ακολουθήσουν σε αυτόν τον γευστικό δρόμο.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Μεγάλο Τεύχος της Παραλιακής της LiFO, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το NouPou.