ΓΕΥΣΗ

Privilege: Κάναμε ένα ταξίδι γεύσης και διασκέδασης σ΄ ένα «Symposio» που θύμιζε κάτι από τα παλιά

Φορέσαμε τα καλά μας και κατεβήκαμε στο Γκάζι για να γνωρίσουμε από κοντά τη νέα εποχή του ιστορικού club του Βασίλη Τσιλιχρήστου. Και, ναι, νοσταλγήσαμε τα εφηβικά μας χρόνια.

Στην καρδιά του καλοκαιριού και ενώ ετοιμαζόμασταν για τις καλοκαιρινές μας διακοπές έγινε γνωστή η είδηση πως το αγαπημένο club της παραλιακής, το Privilege, ετοιμάζεται να επιστρέψει σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής. Τα μηνύματα που ήρθαν από τον κόσμο ήταν η απάντηση πως ο Βασίλης Τσιλιχρήστος είχε λείψει από τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Και όχι άδικα.

Το κάλεσμα ήταν για τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας όπου είναι μέρα αφιερωμένη στο «Symposio» συνδυάζοντας μοναδικά τη γεύση με τη διασκέδαση, ενώ ο γνωστός dj Κώστας Ζήκος ανεβαίνει στα decks.

Λίγο πριν φτάσω στο Γκάζι οι αναμνήσεις από το Privilege της παραλιακής άρχισαν να ξεπηδούν μπροστά μου. Η κίνηση στο δρόμο μέχρι να καταφέρεις επιτέλους να μπεις στο μαγαζί, το clubbing μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η μουσική του «Τσίλι», το φλερτ και ο ατελείωτος χορός ήταν μόνο μερικά απ όσα σημάδεψαν εκείνη την εποχή που όσοι τη ζήσαμε είμαστε πολύ τυχεροί.

Φτάνοντας στο πέμπτο όροφο που βρίσκεται το εστιατόριο – club έχεις την αίσθηση πως μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο, σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Οι μαύροι γρανίτες, το σίδερο και οι καθρέφτες κυριαρχούν, οι εικαστικές αναφορές είναι έντονες, ενώ η θέα σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Όμως δεν τα έχω δει ακόμα όλα, καθώς φτάνοντας στο κεντρικό bar από πάνω δεσπόζει η επιβλητική προτομή της θεάς Αθηνάς όπου από το συγκεκριμένο σημείο που είναι τοποθετημένη έρχεται σε επαφή με το ναό της, τον Παρθενώνα.

Σ΄ αυτό το σημείο αξίζει να απολαύσετε το ποτό σας ή ένα cocktail από τη χειμερινή λίστα λίγο πριν καθίσετε για το δείπνο σας.

Πλέον το Privilege Athens έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αφού συνδυάζει το (καλό) φαγητό με τη μουσική, ενώ κάθε ημέρα υπάρχει συγκεκριμένο event. Οι Κυριακές ανήκουν αποκλειστικά στον Τσιλιχρήστο που ανεβαίνει λίγο μετά τη δύση του ηλίου στα decks ξεσηκώνοντας το κοινό όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Το φαγητό του εστιατορίου που επιμελείται ο chef patron Νίκος Θωμάς –εκπροσωπώντας τη bistronomy σκηνή της Ελλάδας-  σε συνεργασία με τον Κώστα Τερζουδη (chef Villa Mercedes) είναι μια εμπειρία που πρέπει να τη γευτείς. Το μενού είναι μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα και βασίζεται στις άριστες πρώτες ύλες αλλά και τεχνικές που δεν λείπουν ποτέ από τα πιάτα του chef.

Ξεκινώντας από το raw bar το Ceviche Λαβράκι (με κόλιανδρο, μοσχολέμονο, τσίλι, chips φινόκιο) και το καρπάτσιο ψαριού (ψάρι ημέρας, αχινός, blοοdy mary και καπνιστό χέλι) είναι εξαιρετικό αφήνοντας στον ουρανίσκο όλα τα αρώματα τους, ενώ όσοι θέλετε κρέας υπάρχει μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ (με αυγό ορτυκιού)  και καρπάτσιο μοσχάρι.

Η ενότητα Garden είναι ιδιαίτερη με νόστιμες επιλογές: η σαλάτα εποχής (ανάμεικτα σαλατικά, aχλάδι ποσέ, φουντούκια, κατσικίσιο τυρί, βινεγκρέτ γλυκού κρασιού), τα χειροποίητα νιόκι πατάτας –ένα πολύ νόστιμο πιάτο που προτείνω να δοκιμάσετε-, το ριζότο κολοκύθας –μια επιλογή ότι πρέπει για το χειμώνα και λιγκουίνι με άγρια μανιτάρια και πεκορίνο τρούφας –ο συνδυασμός θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

Στην ενότητα «Θάλασσα» η τεχνική του Νίκου Θωμά είναι εμφανή όπου τα πιάτα εκτός από γευστικά είναι εντυπωσιακά και στη παρουσίαση τους. Το ψάρι συνδυάζεται μοναδικά με τα όσπρια και το χταπόδι με τα φασόλια και τον κόλιανδρο είναι από τα must eat όπως φυσικά και το καλαμάρι. Ένα πολύ ενδιαφέρον πιάτο είναι το ψάρι ημέρα που έρχεται συνοδευόμενο από σταμναγκάθι, πάπρικα και λαδολέμονο αχινού.

Από τη «Φάρμα» οι επιλογές είναι πολλές και θα τις απολαύσετε με το παραπάνω. Από τα πιάτα που προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι το μοσχάρι μπρεζέ (μοσχαρίσια ουρά, ριγκατόνι και παρμεζάνα), η κοτολέτα μαύρου χοίρου που η σάλτσα με το αυγό στους 72c ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σας και το καρέ αρνιού με αγκινάρες.

Ο σωστός επίλογος γίνεται με γλυκό ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προφιτερόλ που το τιμήσαμε όλοι και με το παραπάνω.

Info: Βουτάδων 6, Γκάζι 

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από την δύση του ηλίου έως αργά την νύχτα