ΨΑΡΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: SUMMER IN THE CITY

Blue Fish: Εκλεπτυσμένη ψαροφαγία με θέα τη θάλασσα

Με το καλύτερο σκηνικό στημένο ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και με τα πιάτα του να αποτελούν ύμνο στην ομορφότερη εποχή του χρόνου, το Blue Fish στη Βουλιαγμένη έχει γεύση καλοκαιριού.

Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, με την ειδυλλιακή του ατμόσφαιρα να σε ταξιδεύει νοερά σε κάποιο νησί των Κυκλάδων και τα πιάτα του να μοσχοβολάνε θάλασσα, το Blue Fish στη Βουλιαγμένη γνωρίζει πολύ καλά πώς να μετατρέψει τις καλοκαιρινές μας μέρες στην πόλη σε μια μοναδική εμπειρία. Με γνώμονα την ποιότητα και την υψηλή αισθητική που διακρίνει τόσο τα πιάτα όσο και τον χώρο του, το εστιατόριο των νοτίων προαστίων αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ψαροφαγίας από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ.

Με το μενού του να περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία ολόφρεσκων ψαριών και θαλασσινών πρωτότυπα μαγειρεμένων και να φέρει την υπογραφή του σεφ Γιώργου Οικονομίδη, η απόλαυση είναι μονόδρομος. Το διαμάντι ωστόσο του εστιατορίου ακούει στο όνομα «Head to the Tail». Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί ένα μενού από μόνη της, δίνοντας στον πελάτη την ευκαιρία να γευτεί από το ψάρι που ο ίδιος επιλέγει, από έναν έως δώδεκα διαφορετικούς συνδυασμούς. Η εξειδίκευση του προσωπικού της κουζίνας στις κοπές του ψαριού μπορεί να προσφέρει αυτή τη μοναδική παγκοσμίως εμπειρία και να εκμεταλλευτεί κάθε κοπή και μέρος του ψαριού με τον καλύτερο τρόπο ανάλογα με την παρασκευή σε χρόνο A’ la carte εστιατορίου πλην του κλασικού ολόκληρου ψητού ψαριού.

Την εμπειρία φυσικά θα απογειώσει η επιλογή του κατάλληλου κρασιού. Την καλά ενημερωμένη οινική λίστα του Blue Fish υπογράφει ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ένας από τους 394 Master of Wine σε όλο τον κόσμο, τίτλος που θεωρείται ως ο κορυφαίος στην οινική βιομηχανία. Πρόσφατα μάλιστα, η λίστα διακρίθηκε με Star Wine List ανάμεσα σε μόλις 5 wine restaurants στην Αθήνα καθώς και το ίδιο το εστιατόριο συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στο 10% των καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως από το Tripadvisor.