ΨΑΡΙ

Λάμπρος: Παράδοση στο καλό ψάρι από το 1889

Είναι το παλαιότερο εστιατόριο θαλασσινών που θα βρεις σήμερα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και ένας από τους must προορισμούς όσων ξέρουν και αγαπούν το καλό ψάρι.

Σε προνομιακή θέση απέναντι από τη λίμνη της Βουλιαγμένης και με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό, το εστιατόριο «Λάμπρος» καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια την ταυτότητα του, ως ένα από τα εκλεκτά εστιατόρια για φρέσκο ψάρι. Η μαρμάρινη πλάκα στην είσοδό του, αποτελεί στολίδι και παράλληλα μάρτυρα της μακρόχρονης ιστορίας του, η οποία ξεκινάει από το 1889, ενώ η μεγάλη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία από φρέσκα ψάρια, όπως σφυρίδες, στείρες, σαργοί, τσιπούρες, συναγρίδες και φαγκριά που καταφθάνουν καθημερινά στο εστιατόριο, σου ανοίγουν την όρεξη με το που θα περάσεις την πόρτα του.

Σήμερα, που το εστιατόριο διανύει τον δεύτερο αιώνα ζωής του, η τρίτη γενιά της οικογένειας που βρίσκεται στο τιμόνι, φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση καλού φαγητού, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και άριστη εξυπηρέτηση. «Για εμάς η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο, για αυτό και σεβόμαστε απόλυτα την εποχικότητα των υλικών, επιλέγοντας ό,τι φρέσκο βγάζει η καθημερινή ψαριά. Επιπλέον, αν και από το μενού δεν λείπουν οι σύγχρονες πινελιές, φροντίζουμε να διατηρούμε σταθερή την ποιότητα στο φαγητό που μας καθιέρωσε και δεν είναι άλλο από το ψητό ψάρι στα κάρβουνα», μάς λένε.

Βέβαια, μπορεί το ψητό ψάρι στα κάρβουνα να είναι η πιο αγαπημένη επιλογή, ωστόσο αξίζει να δοκιμάσεις επίσης Καραβιδόψυχα και πλοκάμι σχάρας και φυσικά, μην παραλείψεις την βελούδινη ταραμοσαλάτα τους. Για το τέλος, άφησε χώρο και για γλυκό, όπως το παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι, που δίνει τον ιδανικό επίλογο σε ένα θαλασσινό γεύμα.

Στο εστιατόριο «Λάμπρος» θα κάνεις την έξοδο σου με την παρέα ή την οικογένειά σου, για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα με θέα τη θάλασσα και να σας περιποιηθούν με τον φιλόξενο τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν. Σημειώνεται όμως, ότι το εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει και επαγγελματικά καλέσματα ή events έως 50 άτομα, ενώ διαθέτει και μεγάλο χώρο στάθμευσης. Το εστιατόριο εξυπηρετεί ΑμεΑ.