ΨΑΡΙ

Λούτσος, η νέα αγαπημένη ψαροταβέρνα της νότιας οικογένειας

O μοναδικός προορισμός για value for money γεύματα με άρωμα θάλασσας στην πλατεία της Βούλας έχει δικαίως κερδίσει την εκτίμηση κάθε μητέρας που θέλει το κάτι παραπάνω για το παιδί της (και τον εαυτό της).

Φιλετάκια μπακαλιάρου, τραγανά φιλετάκια γαύρου ή τα best seller μπουρεκάκια γαρίδας με κρέμα ελληνικών τυριών. Σνίτσελ λαυράκι και καλαμαρομακαρονάδα με φρέσκο βασιλικό, ντοματίνια και πέταλα από πεκορίνο Αμφιλοχίας. Και όλα αυτά συνοδεία, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, πραγματικά ακαταμάχητων φρέσκων τηγανιτών πατατών με ανθό αλατιού και άγρια ρίγανη και μιας ποικιλίας από δροσερές σαλάτες.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που έχουν εξελιθχεί σε ‘οικογενειακά’ bestseller από την πρώτη στιγμή που, εντός του καλοκαιριου, ο Λούτσος, το νέο δημιούργημα της -γνωστής και αγαπημένης- ομάδας του ‘Family’ μαζί με τους πολύπειρους ‘Ψαράδες’ του Παλαιού Φαλήρου, έκανε τη δυναμική εμφάνισή του στα ψαροφαγικά δρώμενα των νοτίων προαστίων.

Εκείνα που, μαζί με τον αδιαφιλονίκητο ‘παντοκράτορα’ της όλης ιστορίας, το φρέσκο ψάρι ημέρας -το οποίο μπορείς να ζητήσεις να σου ψήσουν, βράσουν ή γενικά να σου φτιάξουν όπως ακριβώς σου κάνει κέφι (βλέπε στη κατσαρόλα, στη σχάρα, στο φούρνο -και, ότι μείνει, στη γάτα), δίνουν απάντηση στο αιώνιο ερώτημα κάθε μητέρας όταν της προτείνει κάποιος να βγεί σε ένα εστιατόριο που δεν έχει πάει ξανά. Το περίφημο δηλαδή και τιμημένο ‘Και το παιδί τι θα έχει να φάει’.

Ενώ ειδική μνεία οφείλει να γίνει, ειδικά καθώς σιγά σιγά χειμωνιάζει ο καιρός, στις λαχταριστές ψαρόσουπες που αποτελούν τον ορισμό που θα βρει κανείς στον Μπαμπινιώτη δίπλα στην γνωστή έκφραση ‘ Η μάνα να τρώει και του παιδιού να μη δίνει’. Εκείνες που βάζω στοίχημα ότι θα εξελιχθούν στο απόλυτο χιτ του delivery menu, καθώς επιτρέπουν σε κάθε μητέρα να πάρει κάτι πραγματικά εξαιρετικό και υγιεινό για το παιδί της σε τιμή άκρως ανταγωνιστική.

Στο Λούτσο λοιπόν, πέρα από το γεγονός ότι η ποιότητα των ψαριών είναι γκαραντί, τα υλικά ολόφρεσκα και οι συνταγές μια προς μια (και όλες με μια τζούρα φαντασίας και πρωτοτυπίας, που ακουμπάει στην παράδοση-την οποία στη συνέχεια ξεπερνάει και εξελίσσει) ένεκα της παρουσίας στην κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Τσατσάκη, εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το διττά απολαυστικό της υπόθεσης.

Το γεγονός δηλαδή ότι, παρότι εδώ δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μια κλασική ψαροταβέρνα αλλά για ένα μοντέρνο ψαροφαγείο, κάτι που το αντιλαμβάνεσαι ήδη από το ντεκόρ και τη γενικότερη ατμόσφαιρα, μπορεί να περάσει εξίσου καλά και παρείστικα τόσο κάποιος που αναζητά λίγο πιο ψαγμένα γευστικά πράγματα (βλέπε π.χ καρπάτσιο μυλοκόπι-λεπτοκομμένες φέτες μαριναρισμένες σε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδου, αυγά χελιδονόψαρου, ταρτάρ τόνου ή κριθαρώτο σουπιάς) όσο και μια μάνα που θέλει κάτι απλό και υγιεινό που το παιδί να τρώει εύκολα και άφοβα.

Ότι δηλαδή ενώ είναι προφανώς ιδανικό για παρέες κάθε τύπου (άντρες, γυναίκες, singles, παντρεμένοι, χωρισμένοι) και ηλικίας, κάτι στο οποίο συμβάλει αποφασιστικά και η δυνατή ποικιλία από παλαιωμένα ούζα και τσίπουρα που προσφέρει, δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση τις οικογένειες.

Είτε αυτές που πηγαίνουν στο πανέμορφο περιβάλλον του, αφήνοντας τα παιδιά να παίζουν στην πλατεία, είτε εκείνες που εκμεταλεύονται στο έπακρο το delivery του, ιδανική επιλογή για φρέσκο ψάρι και λοιπές ψαρο-λιχουδιές που μετατρέπουν τα χειμωνιάτικα βραδινά δείπνα σε μια αγαπημένη συνήθεια.

Infο: Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, τηλ: 211 411 2444, www.facebook.com/loutsos.voula/