ΨΑΡΙ

Ο Κόλλιας παραδίδει την σκυτάλη στο Stalati για εμπνευσμένους ψαρομεζέδες

Ψαρόσουπα, ψάρι ψημένο με αλάτι αλλά και θαλασσινά πρωταγωνιστούν στο εστιατόριο που δημιουργεί με πρώτη ύλη ότι βρίσκει (φρέσκο) από το βυθό της θάλασσας.

Μια νέα εποχή ξεκινάει για το εστιατόριο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 303, στο Παλαιό Φάληρο. Ο γνωστός σε όλους Κόλλιας δίνει την σκυτάλη στο Stalati κάνοντας έτσι μια -δυνατή- επανεκκίνηση.

Το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από το ψήσιμο του ψαριού στο αλάτι, την συνταγή που αγάπησε το κοινό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εστιατορίου.

Εκτός από τα κλασσικά πιάτα με ψάρι το Stalati γίνεται ακόμα πιο ανοιχτόκαρδο σε μοντέρνες συνταγές της θαλασσινής γαστρονομικής κουλτούρας.

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, γιουβετσάδες, ζυμαρικά με θαλασσινά΄, ψαρόσουπα και ιμάμ με μελιτζάνα και ρέγκα είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις στο εστιατόριο.

Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Τσάκος: «Στο μενού μας το σημαντικότερο ρόλο παίζουν η πρώτη ύλη, η εποχικότητα και ο ανεπιτήδευτος τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους θησαυρούς της θάλασσας. Γιατί για εμάς θησαυρός είναι και ένα κουτσομουράκι και μια καραβίδα. Και η ζαργάνα αλλά και ο ροφός. Και τα μύδια και οι γυαλιστερές.  Θησαυρός είναι ό, τι λάμπει από φρεσκάδα και ιώδιο. Ό, τι δεν αλιεύεται με παράνομο τρόπο. Ότι μπαίνει στο τηγάνι, στη σχάρα -και στ’ αλάτι, φυσικά-, και μυρίζει θάλασσα. Ό, τι φτάνει στο τραπέζι και είναι πολύ νόστιμο».