ΨΑΡΙ

Στο ‘Ψαράκια και Θαλασσινά’ στη Γλυφάδα θα φας ψάρι σαν στο σπίτι σου

Στην ‘καρδιά’ της Γλυφάδας, σε ένα καταπληκτικό σημείο, στην οδό Κύπρου 60, ένα νέο εστιατόριο κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά.

Ένα πανέμορφο ψηλοτάβανο αρχοντικό με ξύλινη οροφή, πέτρα και μια μεγάλη καταπράσινη αυλή περιμετρικά σε προδιαθέτουν για τις γεύσεις που θα ακολουθήσουν.


Το νέο εστιατόριο ‘Ψαράκια και Θαλασσινά’ αποτελεί το 4ο σε σειρά, μετά από αυτό της Νέας Κηφισιάς, της Βάρκιζας και του Χαλανδρίου, το οποίο έρχεται με ανανεωμένο design σε έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί με πολύ μεράκι και πρωτοποριακές ιδέες.

Η μοναδική σε σύλληψη διακόσμηση του μετρ του είδους, η τόσο προσεγμένη δουλειά του, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ζεστό και οικογενειακό κλίμα. Διαμορφωμένο με θαλασσινά στοιχεία, το ευάερο και ευήλιο εστιατόριο μας κάνει να ξεχνάμε για λίγο ότι είμαστε το κέντρο της όμορφης Γλυφάδας και μας ταξιδεύει στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους.

“Έχουμε μελετήσει το τρίπτυχο της επιτυχίας. Είναι οι μεγάλες μερίδες, οι χαμηλές τιμές και οι ποιοτικές πρώτες ύλες. Μπορείς να φας φιλεταρισμένο λαβράκι με σαλάτα ή αντίστοιχα σολομό φιλέτο με σαλάτα και σως ταρτάρ και να ξοδέψεις κάτω από 10 ευρώ!”

Για τις πιο κρύες ημέρες, το τζάκι στη μεγάλη σάλα αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για να απολαύσετε την διαλεχτή ψαρόσουπα που ετοιμάζουν.

“Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις γαρίδες με ούζο, σαφράν & αστεροειδή γλυκάνισο που ενδείκνυται ως πιο “χειμερινό πιάτο”.

Από την άλλη, η ανοιχτή αυλή, αποτελεί το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό.  Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος της είναι ειδικά αφιερωμένο στους μικρούς φίλους του εστιατορίου, που έχουν την τιμητική τους. Ως οικογενειάρχες αποφάσισαν ότι πρέπει να δημιουργήσουν κάτι εντελώς ξεχωριστό για τα παιδιά. Έτσι έκτισαν ένα μεγάλο χρωματιστό καράβι, μία ‘πειρατική’ γωνία που θα υποδέχεται την οικογένεια μαζί με τα παιδιά, προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά.

Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα από συνεργάτες που επωμίζονται το έργο της σωστής εξυπηρέτησης, που για εκείνους είναι πρώτο μέλημα. Σωστό service, ευγένεια, αξιοπρέπεια, ταχύτητα μαζί πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο, τους κάνει ξεχωριστούς και αγαπητούς. Διατηρώντας τη γνωστή διάθεση που έχει η οικογενειακή επιχείρηση στο να σερβίρονται τα πιο value for money πιάτα, ποιοτικά θαλασσινά και ψάρια, προστέθηκαν ακόμη περισσότερες επιλογές με πολύ γευστικά αποτελέσματα.

Πιστεύοντας ότι η παραμικρή λεπτομέρεια προσδίδει αξία, δημιουργούν πιάτα όπως και στο σπιτικό τους. Μετέτρεψαν τον κήπο του καταστήματος σε φυσική ‘πηγή’ για τις αρωματικές πρώτες ύλες του σεφ. Φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο Γιάννης Μαρνάς για να “ανεβάσει” επίπεδο στα φαγητά που ετοιμάζει, σε μια κουζίνα με έντονο Αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα.

Και μπορεί τα εστιατόρια να ξεκίνησαν σερβίροντας μόνο μικρά ψαράκια, όμως τους τελευταίους μήνες έχουν προστεθεί και πολύ εκλεκτά και μεγάλα. Τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας αλιεύονται κυρίως στις θάλασσες του Ευβοϊκού και του Βορείου Αιγαίου. Δίνουν αγώνα σε καθημερινή βάση για να φτάσουν ολόφρεσκα στο πιάτο μας.

Εκτός του καταλόγου θα δείτε καθημερινά στο μαυροπίνακα τους τα φρέσκα ψάρια, αναλόγως με την ψαριά της ημέρας, η οποία εξαρτάται από τον καιρό και την εποχή. Από μεγάλα ψάρια, αξίζει να δοκιμάσετε το μυλοκόπι, το πελαγίσιο λαβράκι, το φαγκρί ή την τσιπούρα, ψημένα και μαγειρεμένα όπως επιθυμείτε. Από τα μικρότερα προτείνουν ανεπιφύλακτα τις κουτσομούρες, τα μπακαλιαράκια ή τα προσφυγάκια, ένα ψάρι με λευκό τρυφερό φιλέτο που ίσως δεν έχετε δοκιμάσει και αξίζει να παραγγείλετε. Και τα μικρά-μικρά, σαρδέλες, γαύρος και αθερίνα έχουν πάντα την νοστιμιά τους. Ό,τι υπάρχει διαθέσιμο βέβαια γιατί φεύγουν γρήγορα.

Με το που θα καθίσετε έρχεται κατευθείαν μπροστά σας ένας δίσκος γεμάτος με χειροποίητους κρύους μεζέδες της ημέρας και της εποχής, όπως είναι η ταραμοσαλάτα, η μελιτζανοσαλάτα, ο τσιρομεζές, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί που είναι και αυτά χειροποίητα, ακολουθώντας πιστά τη συνταγή της γιαγιάς Ελευθερίας από τη Σμύρνη και άλλα πολλά καλούδια.

«Δεν υιοθετούμε το gourmet ύφος. Θέλουμε να δώσουμε την ένταση της εξαιρετικής πρώτης ύλης στο κάθε μας πιάτο»

Αφού λοιπόν επιλέξετε τους γευστικούς μας μεζέδες –  λατρεμένα και τα κολοκυθάκια τηγανητά, οι κυδωνάτες (καθαρισμένες στο χέρι) πατάτες αλλά και οι φλογέρες με φέτα και μυρωδικά – σειρά έχει το ποτό. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία ούζου και τσίπουρου, στο πολύ καλό χύμα κρασί που διαθέτουν αλλά και στην προσεγμένη και λογική wine list από ελληνικούς αμπελώνες.

Ο κατάλογος με το menu είναι εξίσου ανανεωμένος και σύντομος για να αποφασίσετε γρήγορα. Και ιδιαίτερα φιλικός και για τους vegetarian πελάτες.

Εξαιρετική επιλογή αποτελεί η φάβα, η οποία έγινε ακόμα πιο λαχταριστή μιας και ο σεφ πρόσθεσε καραμελωμένα κρεμμύδια σβησμένα σε κόκκινο αγιωργίτικο κρασί. Η σαλάτα με τα τρίχρωμα ντοματίνια, το κριθαρένιο παξιμάδι και το μπαλσάμικο που γαρνίρεται με γαύρο μαρινάτο ή η σαλάτα με το πλιγούρι, τα μυρωδικά και τη σως από στραγγιστό γιαούρτι, αρωματισμένη με δυόσμο. Εντυπωσιακή ‘είσοδο’ στον κατάλογο έκαναν και οι μεθυσμένες γαρίδες με ούζο και τα τραγανά φιλετάκια πέρκας με σως από πιπεριά Φλωρίνης.

Η διαλεχτή ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, μπακαλιάρο και λαχανικά τους χειμερινούς μήνες γίνεται ανάρπαστη. Το γιουβετσάκι με τις γαρίδες και το στακοβούτυρο στο πήλινο από την άλλη, είναι ένα ακόμη αριστούργημα του σεφ.

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του κόσμου είναι και ο μπακαλιάρος-σκορδαλιά. Δύο φιλέτα τα οποία σερβίρονται τραγανά με το κουρκούτι τους είτε στη σχάρα, για εκείνους που προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους, και πάντα συνοδευόμενα με την παραδοσιακή σκορδαλιά. Ένα πιάτο που αποτελεί εξαιρετική επιλογή και για παιδιά.

Όλα αυτά, μπορείτε να τα απολαύσετε και ‘πακέτo’ καθώς μπορείτε να καλέσετε το εστιατόριο όσο είστε on the go και να περάσετε να τα πάρετε στα επόμενα λεπτά. Ακόμη, κατόπιν συνεννόησης, το μαγαζί αποτελεί το ιδανικό σημείο για δεξιώσεις και εταιρικές εκδηλώσεις. Πριν φύγετε, κερνάνε το γλυκό της ημέρας.

Και σίγουρα, με τον λογαριασμό που θα δείτε (αν είστε για παράδειγμα 4 άτομα, δεν θα ξεπεράσει κατά μέσο όρο τα 15 ευρώ ανά άτομο), θα καταλάβετε γιατί τα ‘Ψαράκια και Θαλασσινά’ έχουν κάνει το ψάρι προσιτή πολυτέλεια. Δικαίως.