ΓΕΥΣΗ

Το ψητοπωλείο ‘‘Ο Γιώργος’’ έχει κατακτήσει την Ηλιούπολη

Τα καλά σουβλατζίδικα στα Νότια Προάστια είναι μετρημένα στα δάχτυλα και ‘‘Ο Γιώργος’’ είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μαγαζιά που αποτελούν την ατραξιόν της πόλης.

Το ψητοπωλείο δίκαια θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ηλιούπολης, που από το 1985 κρατάει την ίδια παράδοση και φυσικά την ίδια γεύση. Ότι φας είναι homemade, με τον γύρο και το μπιφτέκι να αποτελούν τα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού και να προκαλούν εξάρτηση στον ουρανίσκο. Ο Νίκος και ο Φώτης Παναγόπουλος βρίσκονται πίσω από την επιτυχία του ψητοπωλείου, με τον πατέρα τους να έχει ήδη μάθει εδώ και χρόνια στην Ηλιούπολη το καλό φαγητό και το εξαιρετικό του κρέας. Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Φώτη είχα ήδη γευτεί τα απίστευτα πιτόγυρα. Η πρώτη του κουβέντα ήταν: «Κωστή εδώ θα φας το καλύτερο μπιφτέκι της Αθήνας. Ο γύρος επίσης χειροποίητος, χωρίς ξύγκια και πεντανόστιμος». Και δεν έχεις κανένα λόγο να μην πιστέψεις τις δηλώσεις του, καθότι ήδη από τις πρώτες δαγκωνιές, η διαφορά φαίνεται και με το παραπάνω.

Λίγο πιο έξω από το μαγαζί πετυχαίνουμε τον Αλέξανδρο, φοιτητή στο Πολυτεχνείο, ο οποίος έχει πάρει μόλις τη σακούλα και βαδίζει για το σπίτι. «Για μας στην Ηλιούπολη, ο ‘‘Γιώργος’’ είναι αυτό που λέμε ο Μέσι των ψητοπωλείων. Με αυτόν μεγαλώσαμε, αυτόν μάθαμε και τη γεύση του δεν την έχω πετύχει σε κανένα σουβλατζίδικο στην Αθήνα». Το κατάστημα κερδίζει σε πολλά σημεία και στα οποία δεν είναι μόνο το φαγητό. Αν και το ψητοπωλείο είναι συνοικιακό, θα δεις όλους τους ψήστες να φορούν γάντια, ποδιές και καπέλο. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο που βλέπουμε σήμερα στα σουβλατζίδικα, καθότι λίγα τηρούν όλους τους υγειονομικούς κανόνες, Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο ‘‘Γιώργος’’ είναι πάντα γεμάτος και έχει τη δική του μοναδική πελατεία ακόμη και τώρα στη κρίση. Βγάζουμε μερικές φωτογραφίες στη σχάρα και τα παιδιά μας κάνουν νόημα να βιαστούμε. Ο κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει να έρχεται. Μέσα στα επόμενα λεπτά, γεμίζει σε χρόνο ρεκόρ. Είναι μόλις Τετάρτη!

Ο ‘‘Γιώργος’’ παραμένει νούμερο ένα όχι μόνο στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα. Τα σουβλάκια του ξεχωρίζουν για την υπέροχη τους γεύση, αλλά και για το γεγονός ότι είναι πάντα γεμάτα με κρέας, με καλή γενναία ποσότητα , ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς. Προσωπικά ξεχωρίσαμε τόσο το πιτόγυρο, όσο και το απίστευτο κοτόπουλο σχάρας.

«Μένω Αργυρούπολη, αλλά ανεβαίνω συχνά για καφέ εδώ λόγω της κοπελιάς μου. Δεν υπάρχει φορά, που δεν έχω πάρει ένα σουβλάκι από τον Γιώργο. Πραγματικά κάνει τη διαφορά και αξίζει. Δεν ζηλεύω κανένα μαγαζί με καλαμάκια και κουραφέξαλα. Ο Γιώργος φίλε είναι θρησκεία», λέει ο Δημήτρης. Ρωτώντας τον τι προτιμά, μας απαντάει στο δευτερόλεπτο: «Εννοείται τα σουβλάκια, αλλά εγώ θα σου πω δύο ακόμη μυστικά. Τέτοιο κοτομπέικον και σαλάτα του Καίσαρα δεν έχεις φάει πουθενά».

Το ψητοπωλείο αποτελεί πλέον landmark για την Ηλιούπολη και είναι γνωστό ακόμη και στους celebrities. Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι ένας από τους στάνταρ πελάτες του μαγαζιού, ενώ πολλοί αθλητές Ολυμπιακού(κυρίως) και Παναθηναϊκού, έχουν κάνει την εμφάνιση τους κατά καιρούς. Το μαγαζί αποτελεί μάλιστα ιδανικό προορισμό και για το καλοκαίρι, όπου με τα τραπεζάκια στη πλατεία, παρέα, σουβλάκια και καλή μπύρα, βιώνεις μια από τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες της ζωής σου.

Τι κάνει τον Γιώργο αγαπητό μέχρι σήμερα; Το γεγονός ότι πάντα προσέχει τον πελάτη του, ότι παραμένει πιστός στη παράδοση της γεύσης του και αντιμετωπίζει την πείνα σου με επαγγελματισμό και γενναίες μερίδες!

Εμείς ψηφίσαμε ήδη. Όταν μιλάμε για σουβλάκι στην Ηλιούπολη, εννοούμε Γιώργο. Δαγκωτό.