ΓΕΥΣΗ

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο κοντοσούβλι της Αθήνας

Ο Ηλίας Δήμας από το Ρεμούτσικο, την ιστορική ταβέρνα στο Άγιο Δημήτριο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά της, bestseller εδώ και 32 χρόνια, σπεσιαλιτέ της οικογένειάς του.

Μπορεί τα παϊδάκια του να ψηφίστηκαν πρόσφατα από τους αναγνώστες του Αθηνοράματος ως τα καλύτερα της Αττικής, όμως βασιλιάς στον κατάλογου του Ρεμούτσικου, της οικογενειακής ταβέρνας της οικογένειας Δήμα που στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη αγροικία του 1900 στο κέντρο του Αγίου Δημητρίου (και σε κοντινή απόσταση από το Athens Metro Mall) παραμένει το λαχταριστό χοιρινό κοντοσούβλι του.

Τόσο διάσημο που έρχονται από όλες τις περιοχές της Αττικής να το απολαύσουν. Τόσο αλησμόνητο που, όσοι ξέρουν, όταν παίρνουν τηλέφωνο για κράτηση (σε μια από τις δυο εσωτερικές σάλες του, με τα δυο -πάντα αναμμένα- τζάκια ή στην καταπράσινη αυλή του) φροντίζουν καλού κακού να κάνουν ρεζερβέ και από ένα κοντοσούβλι.

Αφήσαμε όμως τον ίδιο τον Ηλία Δήμα, γιο του Κώστα ο οποίος πριν από 32 χρόνια αποφάσισε να μετατρέψει το παλιό σπίτι της γιαγιάς του σε ένα μικρό εστιατόριο προκειμένου να έχει κάπου να πηγαίνει εκείνος και η παρέα του, να μας μιλήσει για το τέλειο κοντοσούβλι. Αυτό του Ρεμούτσικου.

Βίντεο: Κωνσταντίνος Καλαβρέζος

 Info-Αγ. Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ.: 210- 9704515