ΓΕΥΣΗ

Silar, το νέο εστιατόριο που αγαπάει την μεσογειακή κουζίνα άνοιξε στη Γλυφάδα

Η νέα γαστρονομική άφιξη στην πλατεία Εσπερίδων σερβίρει ελληνικά πιάτα με μεσογειακές πινελιές.

Η νέα άφιξη στο χώρο της εστίασης είναι το «fine comfort food» εστιατόριο Silar, το οποίο άνοιξε πριν ένα μήνα στη Γλυφάδα. Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον με minimal διακόσμηση μπορείτε να απολαύσετε αλμυρές και γλυκές προτάσεις.

Τον κατάλογο του μενού έχει ετοιμάσει ο ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος (ιδιαίτερα γνωστός από τις «Katoikies» της Μυκόνου), ενώ τα γλυκά έχει επιμεληθεί ο pastry chef, Γιάννης Βλαχοσωτήρος (έχει στο βιογραφικό του συνεργασία τόσο με το Varoulko και το Aleria).

Στο Silar θα απολαύσετε ελληνικά πιάτα με μεσογειακές πινελιές, τα οποία παρασκευάζονται την ώρα της παραγγελίας. Μεταξύ άλλων που θα βρείτε στον κατάλογο είναι: το βασιλικό καβούρι (ανανά, φράουλα, ζωμό αγγουριού με passion fruits), τα παντζάρια σαλάτα (χαρουποπαξίμαδα, πορτοκάλι, κατίκι Δομοκού, φύλλο παντζάρι),φρέσκα χτένια (μοσχαρίσια γλώσσα, σελινόριζο), φρέσκιες ταλιατέλες με αστακό και σπαράγγια, ενώ από τα αγαπημένα πιάτα του σεφ είναι η συναγρίδα.

Στην ίδια λογική κινούνται και τα γλυκά: σοκολάτα γάλακτος με μαλακή καραμέλα, φουντούκι και passion fruits και ελαιόλαδο μαστίχα με κανέλα, lime, σορμπέ γιαούρτι με κάρδαμο είναι δύο μόνο από αυτά που θα βρείτε στον κατάλογο.