ΓΕΥΣΗ

Συνταγές για το σπίτι: Κοτόπουλο με βασιλικό, κολοκύθα και γάλα καρύδας από τον Χρόνη Δαμαλά

Ένα πιάτο εξωτικό και γήινο ταυτόχρονα, από τον πολυβραβευμένο σεφ Χρόνη Δαμαλά.

Ένα πιάτο εξωτικό και γήινο ταυτόχρονα, από τον πολυβραβευμένο σεφ Χρόνη Δαμαλά.

Υλικά

1 Κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε 8 κομμάτια (χωρίς πέτσα)
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
50γρ τζίντζερ
1 lime
2 τμχ λέμονγκρας
2 τσίλι πράσινα (ή καυτερές πιπεριές πράσινες)
500γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους 2 εκ.
½ μάτσο βασιλικό
100ml γάλα καρύδας
λίγο φρέσκο δυόσμο
λίγο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σωταρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε από τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο, το τσίλι με το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το λέμονγκρας.

Αφού πάρουν ωραίο άρωμα, προσθέτουμε μέσα και το κοτόπουλο πάλι. Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό και βάζουμε στο χαμηλό για μισή ώρα.  Προσθέτουμε και την κολοκύθα και μαγειρεύαμε για άλλη μισή ώρα.

Τελειώνουμε με το ξύσμα lime, χυμό lime και γάλα καρύδας. Σερβίρουμε τελευταία στιγμή με τα μυρωδικά και, αν θέλουμε, έξτρα τσιλι ψιλοκομμένο.