ΓΕΥΣΗ

Συνταγές για το σπίτι: Τόνος Τιραντίτο από τον Θάνο Στασινό

Ο Θάνος Στασινός μας μυεί στη Nikkei κουζίνα, δίνοντάς μας την -πραγματικά εύκολη- συνταγή του για τόνο τιραντίτο.

Υλικά:

70 γρ πάστα αμαρίλιο (πιπεριά Λατ. Αμερικής, το βρίσκουμε σε ντελικατέσεν).

10 γρ.  τζίντζερ χωρίς φλούδα

10 γρ. oyster sauce

35 γρ. χυμό λεμόνι ή lime

50 γρ. σόγια

Λίγο λάδι από σουσάμι (σταγόνες)

10 γρ. πούδρα Τογκαράσι (μείγμα μπαχαρικών Ιαπωνίας)

150 γρ τόνο σε λεπτές φέτες (ωμό)

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός του τόνου. Τα χτυπάμε καλά και φυλάμε στο

ψυγείο. Κόβουμε τον τόνο σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω .

Μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.