ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Μπισκότα βουτύρου με γέμιση καραμέλας και καρύδας από τον chef Μαρίνο Κοσμά

Τα alfajores, τα πεντανόστιμα βουτήματα με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, φτιάχνονται με λίγα και απλά υλικά, έχουν όμως όλη τη νοστιμιά του μπισκότου βουτύρου και της πλούσιας γέμισης από καραμέλα γάλακτος.

Ο Pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς μας δίνει τη συνταγή του για βουτήματα alfajores με γέμιση καραμέλας και καρύδα.

Υλικά
200 γρ. βούτυρο
60 γρ. άχνη ζάχαρη
170 γρ αλεύρι
170 γρ. κορν φλάουρ
1 γρ, αλάτι

810 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
350 γρ. ζαχαρούχο γάλα
τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Για τα βουτήματα alfajores
Αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό.
Προσθέτουμε τα άλευρα με το αλάτι και ανακατεύουμε γρήγορα.
Αφαιρούμε από τον κάδο ξεκουράζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα ρολάρουμε ανάμεσα σε 2 χαρτιά αντικολλητικά χρησιμοποιώντας πλάστη, με πάχος 1 εκ.
Αφήνουμε στο ψυγειο να σφιξει, αφαιρούμε και κόβουμε με cutter 8 εκατοστων.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς 12 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε και γεμίζουμε με την χειροποίητη  καραμέλα.

Για την καραμέλα
Ανακατεύουμε τα δυο γάλατα σε μπαιν μαρί σε δυνατή φωτιά (η απευθείας σε φωτιά) με μεγάλη προσοχή εώς ότου σφίξει και έχει παχύρευστή μορφή.
Έπειτα κρυώνουμε και γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τέλος διακοσμούμε με καρύδα τριμμένη τα πλαϊνά του μπισκότου.