ΓΕΥΣΗ

Σouit: Το νέο boutique ζαχαροπλαστείο του Παλαιού Φαλήρου με την υπογραφή του Μπάμπη Ζιντίλη

Ανάλαφρη κρέμα λεμονιού με μπισκότο αμυγδάλου, υπέροχες τάρτες και μια σοκολατίνα-όνειρο με τραγανή βάση είναι μερικά από τα γλυκά που θα βρεις στο Σouit, το νέο ζαχαροπλαστείο του Παλαιού Φαλήρου. Στο τιμόνι του, ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης, με πορεία σε διάσημα εστιατόρια όπως το Funky Gourmet, ο οποίος έχει αποφασίσει να φέρει στον χώρο του έτοιμου γλυκού τις τεχνικές και την κουλτούρα των καλών εστιατορίων.

Για τον Μπάμπη Ζιντίλη, που έχει διαγράψει μια μεγάλη πορεία σε γνωστά εστιατόρια, όπως το Funky Gourmet, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να ανοίξει το δικό του ζαχαροπλαστείο στο Παλαιό Φάληρο, με μια δική του ‘φρέσκια’ οπτική. Στο Σουίτ θα βρεις γλυκά οικεία αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα, με πινελιές που τα κάνουν τα κάνουν λίγο πιο gourmet (με τον Μπάμπη Ζιντίλη στο ‘τιμόνι’ άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς). Το ίδιο συμβαίνει και με τον χώρο του, επιμελημένος με λεπτομέρεια και μια καλαίσθητη αλλά και λίγο urban ματιά, σε κάνει να νομίζεις περισσότερο πως μπήκες σε κάποιο μπαρ, παρά σε ζαχαροπλαστείο.

Σουίτ: Ο Μπάμπης Ζiντίλης άνοιξε το δικό του ζαχαροπλαστείο στο Παλαιό Φάληρο

Τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου Σουίτ στο Παλαιό Φάληρο, με την υπογραφή του Μπάμπη Ζιντίλη

Μεταξύ άλλων θα βρεις γλυκά φτιαγμένα όπως αρμόζει στην εμπειρία των δημιουργών τους, με ιδιαίτερες τεχνικές, ποικιλία γεύσεων και συνδυασμών. «Προσπαθήσαμε να εντάξουμε στον κατάλογο παραδοσιακές γεύσεις τις οποίες ωστόσο διαχειριζόμαστε με τον τρόπο και τις τεχνικές που μάθαμε στα εστιατόρια. Προσθέτουμε συστατικά και ιδιαίτερες πινελιές, ωστόσο τα γλυκά μας είναι για όλους και δεν θέλουμε να ξενίζουν το κοινό», μας εξηγεί ο Μπάμπης Ζιντίλης.

Στα γλυκά του θα παρατηρήσεις ότι τα φρούτα να κυριαρχούν. Μεταξύ άλλων θα βρεις την κρέμα λεμονιού με μαρέγκα λάιμ και μπισκότο αμυγδάλου, το cheesecake λάιμ με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο, την τάρτα με ράσμπερι και λάιμ, τον ανανά με καραμέλα βουτύρου και μπισκότο αμυγδάλου και πολλά ακόμη, όπως η υπέροχη σοκολατίνα με την τραγανή βάση.

Plus: Κατόπιν παραγγελίας, το Σouit θα σου φτιάξει την πιο λαχταριστή τούρτα της επιλογής σου.