ΓΕΥΣΗ

Το σουβλάκι του Λάμπρου μάς κρατά χορτάτους από το 1995

Πιο Old School και από τους παλαιότερους της κατηγορίας, ο Λάμπρος διαπρέπει σε Άλιμο και Ηλιούπολη, κρατώντας τον κόσμο κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένο.

Είτε επισκεφθείς το κατάστημα της Ηλιούπολης, είτε εκείνο του Αλίμου, ο πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος: εξαιρετική γεύση, όπου καταλαβαίνεις το κρέας χωρίς να «κρύβεται» πίσω από έντονα μπαχαρικά. Ο γύρος χοιρινός -σκέτος, ή σε πίτα- οδηγεί την μεγάλη πορεία της γεύσης, ενώ το μπιφτέκι γεμιστό είναι -χωρίς υπερβολές- ένα από τα πιο νόστιμα που θα βιώσει ποτέ ο ουρανίσκος σου. Μέγιστη πατέντα του μαγαζιού, η περίφημη «πατατοθύελλα» για την οποία ο κόσμο μιλάει μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας. Με τσένταρ, μπέικον, ντομάτα, πιπεριές και κρεμμύδι, δημιουργείται το τέλειο ορεκτικό που θα ανοίξει την όρεξη σε μια μοναδική εμπειρία κρεατοφαγίας. Το βαρύ πυροβολικό της σούβλας, απαρτίζεται από κοτόπουλα και κοντοσούβλι, μέχρι και κοκορέτσι. Για τους ακόμη πιο παραδοσιακούς, υπάρχουν παϊδάκια και πανσέτες στα κάρβουνα, που αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως «ο παλιός είναι αλλιώς». Και πόσο μάλλον στο ψήσιμο.

Ο «Λάμπρος», αν και στεγάζεται σε χώρο καθαρό και μοντέρνο όπως απαιτούν τα grill houses, έχει κρατήσει δύο μεγάλα στοιχεία στο παραδοσιακό μοτίβο: τη ποιότητα και τη γεύση.

«Αυτό που κάνουμε είναι σημαντικό. Γενικά η εστίαση είναι σημαντική και κάποιοι εκεί έξω δεν καταλαβαίνουν την υποχρέωση που έχουν απέναντι στον πελάτη. Πόσο μάλλον στις σημερινές μέρες της κρίσης». Ο «Λάμπρος» έχει ωστόσο και το διάσημο κοινό του, το οποίο προτιμά να κρατεί ιγκόγκνιτο. «Ο κόσμος εδώ, έρχεται για να φάει και θέλει την ηρεμία του. Σέβομαι το γεγονός αυτό και μ’ αρέσει να διατηρώ την ανωνυμία. Άλλωστε όποιος τρώει σ’ εμάς, ξέρει και ποιοι έρχονται».

Τα «δίδυμα» ψητοπωλεία του «Λάμπρου» είναι μια μεγάλη προσθήκη στον γευστικό χάρτη. Οι γεύσεις του και οι γνώσεις πάνω στα ψητά, το καθιστούν ως την απόλυτη εξάρτηση για κάθε καλοφαγά, που δεν βλέπει το σουβλάκι ως γρήγορο φαγητό, αλλά απόλαυση.

Και οι λαμπρές αυτές εμπειρίες, έρχονται μόνο από τα ψητοπωλεία του «Λάμπρου».

Ηλιούπολη

Διγενή 18, 210 9735108, 210 9733196, 210 9735535

Άλιμος

Θεομήτορος 62Β, 210 9834777, 210 9852777