ΓΕΥΣΗ

Στα «Κρεοπωλεία Μουουουου» η ενασχόληση με το κρέας αποτελεί τέχνη

Η οικογένεια Νίκα ξεκίνησε από τη Βαρβάκειο. Σήμερα, με τρία καταστήματα στα νότια προάστια, μετρά τρεις γενιές κρεοπωλών, και εγγυάται πως αντιμετωπίζει το κρέας με τη σοβαρότητα που του αξίζει.

Από το 2012 στο κεντρικό τους κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, αλλά και σε αυτά του Αγίου Δημητρίου και του Παλαιού Φαλήρου που άνοιξαν αργότερα, οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων “To Κρεοπωλείων Moυουουου” έχουν καταφέρει επάξια να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των νοτίων.

Η αγάπη για το καλό κρέας ήταν ένα ‘μικρόβιο’ που πέρασε από γενιά σε γενιά της οικογένειας Νίκα, η οποία κρύβεται πίσω από τα συγκεκριμένα κρεοπωλεία. Ο παππούς ξεκίνησε να πουλά ελληνικά κρέατα στη Βαρβάκειο και στην Αγορά του Ρέντη, στη συνέχεια ο πατέρας, ενώ σήμερα, η τρίτη γενιά πλέον έχει πάρει τη σκυτάλη και συνεχίζει ακάθεκτη την επιτυχημένη πορεία της οικογένειας. Τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Η απάντηση είναι απλή. Η εμπειρία, που τους καθιστά masters στο είδος, αλλά και η ποιότητα.

Στο Κρεοπωλείο Μουουουου κάθε λάτρης του κρέατος θα βρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται σε υψηλή ποιότητα αλλά και καλές τιμές. Μη διστάσεις να ρωτήσεις ποιο είναι το ιδανικό κομμάτι κρέατος, ανάλογα με το πιάτο που θέλεις να φτιάξεις και η καθοδήγηση, σε συνδυασμό με την πρώτη ύλη που θα σου δώσουν θα αποτελέσει εγγύηση για την επιτυχία σου.

Όσο για το τι προϊόντα θα βρεις; Εκτός από μπριζόλες, σπαλομπριζόλες, οσομπούκο, φιλέτα, rib eye κλπ., σε περιμένει μια πραγματικά πλούσια λίστα με κρεατοσκευάσματα για όλα τα γούστα. Ο λόγος για τις ευφάνταστες συνθέσεις κρεάτων με διάφορα υλικά: τα μανιτάρια Portobello , γεμιστά με ψιλοκομμένο και μαριναρισμένο χοιρινό, τριμμένη μοτσαρέλα και πιπεριές, οι μπριζόλες με γέμιση chutney σύκου και παρμεζάνα και το κοτόπουλο πανέ με φέτα και λιαστή ντομάτα, είναι μόνο μερικά δείγματα. Για να καταλάβεις, αρκεί να αναφέρουμε πως οι ιδιοκτήτες είναι μέλη της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών, αλλά και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. Στο κατάστημα θα βρεις ακόμη προϊόντα delicatessen, όπως χειροποίητα ζυμαρικά από τους Μολάους, κρασιά, ιδιαίτερες σάλτσες για να συνοδεύσεις τα κρεατικά σου και μέλι.

Μπορείς επίσης παραγγείλεις όλα όσα θέλεις από τα Κρεοπωλεία Moυουουου μέσω του e-food.

To Κρεοπωλείο Μουουουου

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 13, Νέα Σμύρνη

Παμφηλίας 24, Παλαιό Φάληρο

Αγίου Δημητρίου 208, Άγιος Δημήτριος