ΓΕΥΣΗ

Στάση στον “Λαβίδα”: το κοινό μυστικό των Γλυφαδιωτών

Ο Λαβίδας με τις σφολιάτες του είναι αυτό που λέμε ένα “κοινό μυστικό”. Μυστικό για τους “ξένους” και κοινό για τους Γλυφαδιώτες. Εκτός αν ξέρετε κι άλλο μαγαζί που τα αυτοκίνητα απ’ έξω προκαλούν μποτιλιάρισμα.

Στον Λαβίδα, λοιπόν, θα φας ότι μπορείς να φανταστείς ότι μπορείς να φας στο χέρι: τυρόπιτες, σπανακόπιτες, πεϊνιρλί, πίτσες, κουλούρια και πολλών ειδών σάντουιτς. Όλα χειροποίητα. Όλα αυθεντικά. Με την δική του υπογραφή. Πως θα πας; Θα πάρει την Ανθέων (ο δρόμος που κόβει κάθετα τη Βουλιαγμένης στο ύψος της NIKE και του παλιού Μαρινόπουλου, στο City Plaza) και ανεβαίνει και ανεβαίνει. Θα πρέπει να σταματήσεις στο Νο24, αλλά μην ψαχνεις για νούμερο θα το καταλάβεις. Απλούστατα διότι θα δεις τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αναμμένα τα alarm απ’ έξω.

Και θα πρέπει να θυμάσαι δύο πράγματα. Ένα σχετικό και ένα άσχετο. Το πρώτο είναι ότι αν έμενα σε απόσταση βολής από τον Λαβιδα, πιθανότατα να μη χωρούσα από τις πόρτες και το δεύτερο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι το να διαλέξεις τι θα παραγγείλεις.

(Για να αράξουν οι αναποφάσιστοι…)

Οι μυημένοι ξεκινούν με ένα πεϊνιρλί, κυρίως το “πικάντικο”, το οποίο είναι και σήμα-κατατεθέν. Οι “οπισθοδρομικοί” θα επιλέξουν λύσεις όπως η κλασική τυρόπιτα (must), οι κάποιες άλλες παραλλαγές. Υπάρχουν λύσεις με φιλαδέλφεια, σπανακίποτα, χορτόπιτα, κιμαδόπιτα, κοτόπιτα, πριν περάσουμε στα σκληρά: μπουγάτσα με κρέμα και φυσικά το εκπληκτικό κρουασάν με σοκολάτα. Οι πιο σοβαροί μπορούν να καταλήξουν στην μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, ή στις πίτσες ή στις αραβικές πίτες, που όσο να ‘ναι κερδίζουν πολλούς πόντους λόγω εμφάνισης.

Ώρα για window shopping

Αραβική, πεϊνιρλί, πίτσα και από κάτω κιμαδοπιτα, μπουγάτσα, τυρόπιτες, μπέικον-παρμεζάνα…

Άλλη μια άποψη… (Όχι πες, μου εσύ δηλαδη μπορείς να βρεις τι θα διαλέξεις με τη μία;)

Και τα σαντουιτσάκια μας…

Πιο αναλυτικά τώρα (δύσκολη δουλειά – κάποιος πρέπει να την κάνει)

Εδώ το γνωστό πεϊνιρλί. Πικάντικο φυσικά. Καυτερό και μοναδικό

Εδώ μια λαχταριστή κοτόπιτα

Εδώ κάτι που είχε φιλαδέλφεια και κάποια άλλα τυριά. You had me at philadelphia.

Αν είσαι μερακλής, βέβαια, δεν θα πάρεις μόνο 1-2 πράγματα στο χέρι, αλλά θα πάρεις και για το σπίτι. Μάλιστα. Ο Λαβίδας προσφέρει πολλά από τα είδη του έτοιμα για να μπουν στο ψυγείο και στον φούρνο, όποια στιγμή αποφασίσεις ότι σε έπιασε μια μικρή λιγουρίτσα.

Όχι, βέβαια, ότι να πάρεις και να φας στο χέρι είναι κακή ιδέα. Το αντίθετο. Για αυτό υπάρχει εξάλλου και ο ειδικά διαμορφωμένος -και ανακαινισμένος χώρος- έξω. Είτε στο πλάι, είτε στους μεγάλους πάγκους μπροστά από το μαγαζί, που είναι συνήθως γεμάτοι από τους ανθρώπους που έχουν κάνει τη στάση “για κάτι στο χέρι” μέρος της καθημερινότητας τους. Όπως εμείς.

Ανθέων πίτες, άνωθεν γεύσεις, Ανθέων 24, Άνω Γλυφάδα, 2109631840