ΓΕΥΣΗ

Στο Chomolugnma θα απολαύσετε θιβετιανό street food

Στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε το πρώτο μαγαζί με γεύσεις από το Θιβέτ στην street food εκδοχή του.

Τα τελευταία χρόνια το street food έχει γίνει μεγάλη γαστρονομική τάση και αξιόλογοι σεφ επενδύουν στην κουζίνα του δρόμου.

Εδώ και λίγο καιρό ένα νέο μαγαζί άνοιξε στην πλατεία Καρύτση που για πρώτη φορά μας συστήνει τη θιβετιανή εκδοχή του street food.

Ο νότιος σεφ και ιδιοκτήτης του Chomolugnma, Γιάννης Δημητρίου έπειτα από ένα ταξίδι που έκανε με τη γυναίκα του στο Θιβέτ και το Νεπάλ γνωρίζοντας την κουζίνα του τόπου αποφάσισε να μεταφέρει τη γαστρονομική φιλοσοφία στο κέντρο της πόλης.

Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης κουζίνας βασίζεται στη φρεσκάδα της πρώτης ύλης και τα μπαχαρικά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς δίνουν μοναδικές εντάσεις στο φαγητό.

 

Η διαμονή του τόσο στα μοναστήρια όσο και στα σπίτια Θιβετιανών, όπου μπήκε στην κουζίνα και μαγείρευε μαζί με τους μοναχούς και τις νοικοκυρές του έδωσαν την έμπνευση να δημιουργήσει το πρώτο θιβετιανό μαγαζί.

Τα περιβόητα Momos (πουγκάκια με χειροποίητη ζύμη που γίνονται με μοσχάρι/ χοιρινό/ κοτόπουλο ή λαχανικά) και η πίτα του μοναχού (μέσα στη ζύμη βάζει σπανάκι, μάραθο και άνηθο) είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε ως εισαγωγή στη κουζίνα του Θιβέτ.

Info: Πλατεία Καρύτση 10