ΓΕΥΣΗ

Στο Malabar το fine dining έχει τις ρίζες του στην ελληνική γη

To dining place του The Margi Hotel, παντρεύει την πολυτέλεια με τα αγνά υλικά της φύσης.

Αν μπορούσες να αποδομήσεις την πολυτέλεια, θα προέκυπταν υλικά της φύσης που έχουν δουλευτεί τόσο αριστοτεχνικά ώστε να ορίσουν την πολυτέλεια. Στο Malabar, το dining place του The Margi Hotel, ο ορισμός της υψηλής γαστρονομίας βασίζεται στα πιο αγνά υλικά της φύσης που καταφθάνουν ολόφρεσκα από την ιδιόκτητη φάρμα.

Το μενού επιμελείται ο Παναγιώτης Γιακαλής, τιμώντας την ποιότητα των υλικών, τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή, δημιουργώντας προτάσεις που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση. Τα πιάτα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις από το νέο μενού είναι η πατάτα στη θράκα και η σαλάτα με ψητό μαρούλι, αβοκάντο και γαρίδες, που θα σε εκπλήξουν, ενώ ο σεφ προτείνει σε όσους θέλουν να ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία του Malabar τον παναρισμένο σε tandoori τόνο με τουρσί αγγούρι αλλά και τα all-time classic νιόκι με κρέμα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα.

Η απλότητα είναι εκείνη η τεχνική που αναδεικνύει άψογα τις γεύσεις και τα αρώματα ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης και δύσκολης διαδρομής που τελικά αξίζει τον κόπο. Σε έναν χώρο με ατμόσφαιρα fine dining, οι γεύσεις που θα απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θα σε κάνουν να νιώσεις τη γαστρονομική οικειότητα που συνδέεται με τη γη του τόπου μας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Μεγάλο Τεύχος της Παραλιακής της LiFO, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με το NouPou.