ΓΕΥΣΗ

Στο Πανόραμα Της Βούλας θα βρεις το πιο νόστιμο σουβλάκι

Το αγαπημένο ψητοπωλείο των νοτίων φέτος συμπληρώνει τέσσερα χρόνια επιτυχημένης πορείας και όλοι εμείς οι καλοφαγάδες έχουμε πολλούς λόγους για να γιορτάζουμε.

Το Πανόραμα της Βούλας, ήταν το πρώτο ψητοπωλείο που άνοιξε στην ομώνυμη περιοχή και το μοναδικό που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο αδέρφια, Αλέξανδρος και Αθανάσιος Βλάνης, αποφάσισαν με όρεξη και μεράκι να στήσουν ένα μαγαζί στην περιοχή. Όπως θυμάται ο Αλέξανδρος “Ζούσαμε στην περιοχή και είχαμε διαπιστώσει ότι υπήρχε ένα κενό στην αγορά. Στο Πανόραμα πριν ανοίξουμε εμείς, δεν υπήρχε ούτε καν ένα μαγαζί ανοιχτό μετά τις 21.00. Πόσο μάλλον μαγαζί για φαγητό και σουβλάκι που όπως και να το κάνεις όλοι οι Έλληνες έχουμε σε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Επίσης, ήμασταν και τυχεροί γιατί η περιοχή έχει πολλούς περιορισμούς ως προς την απόκτηση άδειας λειτουργίας, αλλά το συγκεκριμένο οίκημα ήταν πάντα εστιατόριο.”
Οι καρποί απέδωσαν από τον πρώτο χρόνο κιόλας και η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν άμεση. Το μυστικό της επιτυχίας; Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο:Ο κόσμος εκτιμήσε κυρίως την ποιότητα μας. Γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε πως το σουβλάκι έχει βιομηχανοποιηθεί κάπως. Εμείς κρατάμε ακόμα τον παλιό χαρακτήρα, εδώ θα βρεις το παραδοσιακό σουβλάκι. Επίσης, είναι πολύ βασικό πως όλα τα φαγητά είναι φρέσκα, όλα τα ψωνίζουμε καθημερινά, το μαγαζί δεν έχει καν κατάψυξη. Μιλάμε για 100% μοσχαρι και κοτόπουλο, τα πάντα έιναι χειροποίητα και φτιάχνονται από εμάς. Δεν είναι τίποτα έτοιμο.
Επίσης, επειδή ήταν το πρώτο μας μαγαζί ήταν και αυτό ένα από τα συστατικά της επιτυχίας γιατί όταν το σχεδιάσαμε και το στήσαμε, σκεφτήκαμε περισσότερο ως πελάτες και λιγότερο ως επιχειρηματίες.”
Η αγάπη του κόσμου μπορεί να επιβεβαιωθεί από κάθε νότιο καθώς δεν είναι τυχαίο πως εδώ και χρόνια βλέπουμε συνεχώς στα νότια, μηχανάκια delivery από το “Το Πανόραμα της Βούλας” να κυκλοφορούν παντού- από τη Βουλιαγμένη έως την Γλυφάδα. Είναι γεγονός πως διαθέτει ένα από τα πιο επιτυχημένα delivery της περιοχής αν και ιδανικά αξίζει να το επισκεφτεί κανείς από κοντά. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, σε ένα ήσυχο σημείο, εύκολα προσβάσιμο και το κυριότερο με εύκολο πάρκινγκ.
Προορίζεται τόσο για οικογένειες, γιατί έχει ένα ωραίο μεγάλο πάρκο απέναντι όσο και για ζευγάρια καθώς το γύρω τοπίο που θυμίζει εξοχή είναι αρκετά ρομαντικό. Κάτι που ενισχύεται και όταν μπεις μέσα στο Πανόραμα Της Βούλας. Η σάλα του θυμίζει γαλλική εξοχή, όταν έχει καλό καιρό τα μεγάλα του γυάλινα παράθυρα είναι ανοιχτά ενώ διαθέτει και μία πολύ όμορφη και παραδοσιακή αυλή στο πλάι του.
Αλήθεια, ποια φαγητά προτιμά ο περισσότερος κόσμος; Ο Αλέξανδρος το σκέφτεται για αρκετή ώρα. Είναι δύσκολο να πούμε ποια είναι τα best seller πιάτα. Επειδή, κυρίαρχα είμαστε ψητοπωλείο στα ψητά υπάρχει αδυναμία από τον κόσμο. Γενικά, σε όλα τα τυλιχτά μας και τα καλαμάκια μας, εννοείται αυτό.
Έπειτα, είναι τα μπιφτέκια μας και το μοσχάρι και το κοτόπουλο. Στα συν πως και τα μπιφτέκια είναι και αυτά χειροποίητα και φτιάχνονται από εμάς. Μπορώ να σου πω, όμως, ένα μοναδικό πιάτο που δεν το έχει κανείς εδώ στην αγορά- αυτό είναι το καλαμάκι προβατίνα. Έχει γίνει συζήτηση για αυτό. Η κύρια διαφορά από τα υπόλοιπα καλαμάκια, είναι η έντονη γεύση του αλλά και μοναδική συνάμα. Είναι περίπου σα να τρως αρνί σε καλαμάκι, είναι κάτι απόλυτα διαφορετικό.”
Αξίζει, να αναφέρουμε πως “Το Πανόραμα Της Βούλας” έχει και μαγειρευτά φαγητά. Όλα φτιάχνονται καθημερινά και μαγειρεύονται σε μικρές ποσότητες όπως θα μαγείρευε κανείς στο σπίτι του. Υπάρχουν μαξιμουμ 8 μερίδες από κάθε πιάτο που μπορεί να είναι από παστίτσιο έως και μουσακά.
Δε μπορούμε να μην σταθούμε και τις εξαιρετικές τιμές του καταστήματος. Χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στην ποιότητα, οι τιμές είναι ίδιες εδώ και χρόνια. Πως να μην το εκτιμήσεις αυτό; Όσο για τα σχέδια για το μέλλον; Ο Αλέξανδρος Βλάνης είναι αισιόδοξος πως “Αυτά τα 4 χρόνια είναι μόνο η αρχή. Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που θέλουμε να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.” Το Nou-Pou προβλέπει με απόλυτη βεβαιότητα πως αυτό θα επιτευχθεί.
Info: Το Πανόραμα Της Βούλας, Μπιζανίου 3, Πανόραμα Βούλας, 210 8950740 & 210 8996425