SUSHI

Γιατί οι φαν του αυθεντικού sushi προτιμούν το Miyabi

Ένα ταξίδι στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με αφετηρία το κέντρο της Γλυφάδας, ξεναγό τον γνωστό sushi chef Masahide Isomoto και ‘αξιοθέατo’ την γνήσια ιαπωνική γευστική κουλτούρα: το sushi. Προσδεθείτε και απολαύστε.

‘Τα πιάτα μας αντιπροσωπεύουν την -βαθιά ριζωμένη στην ιαπωνική κουλτούρα- τεχνική της αδιάκοπης, σχολαστικής και αέναης επανάληψης, με στόχο την προσέγγιση της τελειότητας. Αυτήν την προσέγγιση την μεταφράζουμε με τον ίδιο τρόπο που ένας  τεχνίτης, μέσω της συνειδητής επανάληψης, προσπαθεί επίμονα να εξελίξει την τέχνη του‘ δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ελληνο-ιάπωνας Κazuaki Shitamori που μαζί με τον γνωστό Ιάπωνα sushi chef Masahide Isomoto δημιούργησαν το Miyabi Sushi Dining Lounge, στη Γλυφάδα.

Ο κύριος Shitamori είναι ένας από τους βασικούς εισαγωγείς και προμηθευτές υψηλής ποιότητας πρώτων υλών για ιαπωνικά και ασιατικά εστιατόρια στην Ελλάδα. Είναι, άραγε, αυτό ένα ακόμη από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Miyabi; ‘Δε θα το έλεγα’, απαντά με διακριτικότητα ο κύριος Shitamori. Προσθέτοντας πως ‘Απλώς μου δίνει την ευκαιρία να διαθέτω και να προσφέρω στους πελάτες τα πιο παραδοσιακά, δυσεύρετα και σίγουρα τα σωστά για κάθε πιάτο υλικά. Με το sushi boom κυκλοφόρησαν πολλα είδη συστατικών (ρυζιών, τζίντζερ, φυκιών,κλπ) που δεν προσφέρουν αύτη τη γνήσια γεύση που θα ενεκρινε ενας Ιαπωνας ή ένας γνώστης της ιαπωνικής κουζίνας. Όντας Ελληνο-Ιάπωνας, αυτός ειναι ο πρωταρχικός μου σκοπός: αυτός ο χώρος, το Miyabi, να φροντίσει να εκπροσωπεί σωστά την μια πατρίδα μου στην άλλη”!

Αν είστε φαν του γνήσιου sushi πρέπει να επισκεφτείτε το Miyabi επειδή: 1) σερβίρει αμιγώς sushi 2) έχει μεγάλη γκάμα ψαρικών- από σολομό, μέχρι ρέγκα και σκουμπρί αλλά και ελληνικά όστρακα, γυαλιστερές, κυδώνια και πολλών ειδών μαλάκια και 3) έχει πιάτα για κυριολεκτικά όλα τα γούστα και τις βαθμίδες γαστρονομικής’ εμπειρίας.

‘Στο μενού μας υπάρχουν πιάτα που απευθύνονται τόσο σε όσους πρωτομυούνται στην ιαπωνική γαστρονομία όσο, φυσικά, για τους πιο έμπειρους γνώστες της. Οι πρώτοι προτιμούν τα διάσημα πια California rolls, τον σολομό αβοκάντο, την New York γαρίδα και πολλά ακόμα inside out rolls. Ενώ οι πιο μυημένοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ιάπωνες που μένουν ή επισκέπτονται την Αθήνα, εκτιμούν το γεγονός ότι εδώ μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα όπως το nigiri σκουμπρί και πολλά παραδοσιακά rolls .Οι τελευταίοι μάλιστα, μας λένε συχνά ότι οι συγκεκριμένες γεύσεις έχουν την ιδιότητα να τους τηλε-μεταφέρουν νοητικά πίσω στην πατρίδα τους’, αποκαλύπτει ο συνιδιοκτήτης του Miyabi.

Επιπλέον, ο ταλαντούχος σεφ του Miyabi λαμβάνει υπόψη του στις προτάσεις του μενού και ανάγκες πιο ιδιαίτερων κατηγοριών πελατών: ‘Έχουμε μελετήσει πάρα πολύ ώστε να μπορούν να βρίσκουν στο μενού μας αρκετές επιλογές οι χορτοφάγοι, οι έγκυες αλλά και τα μικρά παιδιά των οικογενειών που μας προτιμούν’ .Πέρα από ένα από τα καλύτερα sushi της Αθήνας, στο Miyabi έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε καθημερινά τις μοναδικές δημιουργίες, όπως το μαγιάτικο tartare με sauceYuzu-Ponzu ή τον σολομό με sauce ρόκα και miso.

Αυτό που κατά γενική ομολογία εκτιμούν όλοι όσοι επισκέπτονται το Miyabi Sushi Dining Lounge είναι η τεχνική και η απόλυτη γνώση της κλασικής ιαπωνικής γαστρονομικής κουλτούρας που αντικατοπτρίζεται απόλυτα και στην αισθητική του χώρου. Μίνιμαλ διακόσμηση με αρκετές νότες Ιαπωνίας. ‘Δε θέλαμε να φτάσουμε στο κιτς, ούτε στον υπερεντυπωσιασμό. Δώσαμε βάση στη λειτουργικότητα και την εργονομία του χώρου έτσι ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πελάτη’, διευκρινίζει σχετικά ο κύριος Shitamori.

Tις εντυπώσεις κλέβουν η ανοιχτή κουζίνα του chef Iso αλλά και η φωτεινή «βιβλιοθήκη» με τις γιαπωνέζικες εκλεκτές ετικέτες σάκε. Για τους ψαγμένους στις μπύρες αξίζει να υπενθυμισουμε ότι μόνον στο Miyabi θα βρείτε τη γιαπωνέζικη draft μπύρα Kirin ενώ δεν πρέπει να ξεχάσετε να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο Yuzucello που διαθέτει η πλούσια κάβα του. Όσο για τις τιμές; Απόλυτη ισορροπία στη σχέση υψηλής ποιότητας-προσιτής τιμής!

Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι ότι ‘κάναμε το όνειρό μας πραγματικότητα και είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα’, θα πει ο κύριος Shitamori. Και αυτή η υπερηφάνεια των ιδιοκτητών αντανακλά στον υψηλό βαθμό ικανοποίησης των πελατών.

Miyabi Sushi Dining Lounge, Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8944845, όχι delivery, μόνον take-away, https://www.facebook.com/MiyabiSushiDiningLounge/