ΓΕΥΣΗ

Tα 5 πιάτα που θα λατρέψεις στο ΧΗ.ΜΑ.

Από τον πειραγμένο ντάκο μέχρι την τσακώνικη μελιτζάνα και από το γιαουρτλού κεμπάπ μέχρι την επική σταβλίσια, στα εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ. η απόλαυση έχει πάντα τον πρώτο λόγο.

Τουλάχιστον 5 λόγοι θα σε κάνουν να επισκεφθείς ξανά και ξανά το ΧΗ.ΜΑ. στον Άλιμο και την Παλαιά Φώκαια. Ξεχωρίσαμε το γιαουρτλού κεμπάπ, την σταβλίσια, το συκώτι, τον ντάκο και την τσακώνικη μελιτζάνα. Και εξηγούμε γιατί.

Ξεκινήσαμε επιλέγοντας τον ντάκο. «Πειραγμένος» έλεγε στον κατάλογο και τελικά ήταν αλήθεια. Ήρθε κάτι σαν γλύκισμα που σου ενεργοποιούσε την επιθυμία να βουτήξεις κυριολεκτικά το κουτάλι σου για να τον γευτείς ενώ ξεχνούσες ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μία -πραγματικά νόστιμη- σαλάτα.

Συνεχίσαμε τολμηρά με την τσακώνικη μελιτζάνα με καραμελωμένα κρεμμύδια, αρωματισμένα με δυόσμο και μους φέτας. Τσακωθήκαμε ποιος θα την κόψει πρώτος με το μαχαίρι, γιατί ήταν ιδιαίτερα ελκυστική.

Όσο για τα κυρίως, ήταν ήδη γνωστό στην παρέα ότι το ΧΗ.ΜΑ. έχει grande μερίδες που θα μας ενθουσίαζαν. Μετά από ένα «συμβούλιο φαγητού» επιλέξαμε ένα αγαπημένο πιάτο που αποτελεί δείκτη ποιότητας, όπως είναι το γιαουρτλού κεμπάπ. Πήραμε επίσης μία σταβλίσια για να τσεκάρουμε τις φήμες της καλύτερης μπριζόλας της Αθήνας (έρχεται με ψητά λαχανικά και πατάτες οφτές σε εντυπωσιακό ξύλο και σε αφήνει άφωνο, ενώ το μέγεθος της μερίδας σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν πραγματικά θα τα καταφέρεις να φανείς αντάξιος της όρεξης σου) και ολοκληρώσαμε με το συκώτι γάλακτος με καραμελωμένα κρεμμύδια, ρύζι μπασμάτι με αμύγδαλα και μαλλιά αγγέλου.

 

Φεύγοντας, είπαμε όλοι το ίδιο: «Πότε θα είναι το επόμενο ραντεβού στο ΧΗ.ΜΑ.;».

XH.MA.

25ης Μαρτίου 11, Π. Φώκαια | τηλ: 229 10 78 235

www.facebook.com/XH.MA.SteakHouseFokaia/

Βαλλιάνου & Θεοτόκη 1, Άλιμος | τηλ: 210 98 25 026

www.facebook.com/XH.MA.SteakHouseAlimos/

www.xima.gr