ΓΕΥΣΗ

Tα burger στο Πασαλιμάνι έχουν άρωμα τρούφας

Το νέο comfort food μενού του Passaggio στο Πασαλιμάνι (burger, pasta & salads) κερδίζει τις εντυπώσεις και χορταίνει και το μάτι και το στομάχι μας. 

Για την ακρίβεια συνέχισαν να αφουγκράζονται τις απαιτήσεις του πιστού κοινού τους το οποίο, αφού έτσι και αλλιώς περνάει ολόκληρη την μέρα του εδώ (βλέπε από το πρωί για καφέ, ως το βράδυ για χαλαρό ποτό ή για κάποιο από τα συχνά live με γνωστούς καλλιτέχνες της έντεχνης σκηνής ή ανερχόμενα ροκ συγκροτήματα), ήθελε να δει το μενού, το οποίο μέχρι τώρα ήταν προσανατολισμένο σε snack κατευθύνσεις, να εξελίσσεται και να διευρύνεται.

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκουλής, με θητεία στις μεγαλύτερες κουζίνες της Αθήνας (όπως στο εστιατόριο Παπαδάκης, του οποίου αυτή τη στιγμή είναι Head Chef), ο οποίος εμπλούτισε την κουζίνα του Passaggio με δυο δυνατά -και, ταυτόχρονα, value for money- μενού, το Italian και το American Job αντίστοιχα.

Το πρώτο, με Ιταλικές, προφανώς, καταβολές, περιλαμβάνει τρία εξαιρετικά πιάτα pasta (τα ‘σπιτικά’ μακαρόνια με κιμά, τα ‘ελαφριά και λάιτ’ σπαγκέτι με σάλτσα ντομάτας & βασιλικό και το ‘αμαρτωλό και ακαταμάχητο’ πένες καρμπονάρα).

Ενώ το δεύτερο, που έχει ήδη εξελιχθεί σε best seller, αποτελείται από τρία λαχταριστά burger. Tο ‘κλασικό’ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, μαρούλι, ένταμ και σάλτσα μαγιονέζας, το ‘εξωτικό’ φιλέτο κοτόπουλο, ένταμ, μαγιονέζα και αβοκάντο (ναι, κι όμως, δεν φαντάζεσαι πως του πάει) και, τέλος, εκείνο που, καθόλου τυχαία, μας ενέπνευσε για τον τίτλο του άρθρου.

Αυτό δηλαδή που ‘φιλοξενεί’, ανάμεσα στο σπιτικό ψωμάκι μπριος (ναι, το ψωμί των burger, όπως η κέτσαπ, η μαγιονέζα και οι υπόλοιπες σάλτσες, φτιάχνονται στην κουζίνα του Passaggio) με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαρούλι, μανιτάρι πλευρώτους, πικάντικη γραβιέρα Αμφιλοχίας και μαγιονέζα τρούφας.

Για να είμαι εντελώς ειλικρινής, την πρώτη φορά που τοδοκίμασα, το πρώτο πράγμα που ένοιωσα ήταν ζήλια. Βλέπεις, όταν εγώ ήμουν φοιτητής και ξημεροβραδιαζόμουν στο Passaggio (που τότε βρισκόταν, υπό άλλη ιδιοκτησία, ένα στενό πριν), δεν είχαμε τέτοιες gourmet επιλογές στην διάθεσή μας.

Μπόνους, όσον αφορά τα burger, οι φρέσκες τηγανητές πατάτες (με την φλούδα τους) που τα συνοδεύουν. Εντελώς εθιστικές, θα καταλήξεις να ‘κλέβεις’ και του διπλανού.

Μπόνους, όσον αφορά συνολικά το νέο κατάλογο του Passaggio, το club sandwich (για μένα ακρογωνιαίος λίθος οποιαδήποτε comfort food κατάστασης) και οι -χορταστικές και υγιεινές- σαλάτες (δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή με μαρούλι, καρότο, κοτόπουλο, καλαμπόκι, μπέικον και βινεγκρέτ Ceasar).

Ενώ το οφείλω στον εαυτό μου, ως πιστοποιημένος από τον σχετικό σύλλογο ‘γλυκατζής’, να κάνω ειδική αναφορά και στα γλυκά, που και αυτά χειροποίητα είναι. Καλό είναι να γνωρίζεις πως διαχρονικό best seller είναι το banoffee, αν και εκείνο που με έκανε να μουγκρίζω από χαρά ήταν το ‘δεν δίνεις μπουκιά ούτε στο παιδί σου’ cheececake nutella.

Όλα ιδανική συνοδεία του πρωινού ή του απογευματινού καφέ, ένα ακόμη από τα διαχρονικά ατού του μαγαζιού. Τόσο ποιοτικά, όσο και όσον αφορά την λογικότατη τιμή του. Κρίσιμος, όπως να το κάνουμε, παράγοντας τις εποχές που ζούμε.

Τι μένει για το τέλος; Η ικανοποίηση του να βλέπεις μια επιχείρηση που σέβεται την εμπιστοσύνη που της έχει απλόχερα χωρίσει ο κόσμος εδώ και δυο δεκαετίες. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, αυτό, η ιστορία και η εμπιστοσύνη, είναι το μόνο που δεν μπορεί να αγοραστεί, μεταβιβαστεί ή αδίκως κερδηθεί. 

Info:  Αγγέλου Μεταξά 17, Πειραιάς, τηλ. 210 4133011, fb: Passaggio cafe bar