ΓΕΥΣΗ

Τα Γιουβετσάκια φέρνουν στο σπίτι μας ολόκληρα ταψιά από τα αγαπημένα μας φαγητά

Τα Γιουβετσάκια, η ταβέρνα-θησαυρός της Άνω Γλυφάδας που έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο νόστιμα μυστικά των νοτίων, κάνει πλέον delivery ολόκληρα ταψιά με μαγειρευτά και πάει το σπιτικό φαγητό σε άλλο επίπεδο.

Διανύουμε μια εποχή κατά την οποία σίγουρα έχουμε πεθυμήσει το καλό φαγητό στα αγαπημένα μας στέκια, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Ιδιαίτερες γεύσεις που δεν μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι, αλλά και το απλό, ελληνικό φαγητό, αυτό που μέχρι πριν από μερικούς μήνες τρώγαμε στις αγαπημένες μας ταβέρνες, μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Μια ακόμη όαση μέσα στην μουντάδα της καραντίνας είναι για εμάς “Τα Γιουβετσάκια” στην Άνω Γλυφάδα. Η αυθεντική, παραδοσιακή ταβέρνα, αυτή που λατρεύουν οι καλοφαγάδες και οι λάτρεις του μαγειρευτού φαγητού που φτιάχνεται με τα πιο αγνά και εκλεκτά υλικά. Αυτό το διάστημα, που δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις γεύσεις στον όμορφο χώρο της, η ταβέρνα όχι απλά μας τις φέρνει στο σπίτι, φροντίζοντας να έχει τα κατάλληλα σκεύη, ώστε να διατηρούνται όπως πρέπει, αλλά τις βάζει και σε ολόκληρο ταψί, για να τις απολαύσουμε οικογενειακώς. Όπως θα έβγαινε ζεστό και μυρωδάτο από το φούρνο το φαγητό της μαμάς.

Στα Γιουβετσάκια θα βρεις δυο καταλόγους.  Ο ένας περιλαμβάνει φαγητό για όλη την οικογένεια, που φτάνει στην πόρτα σου σε μεταλλικά αντικολλητικά ταψιά -με 4 γιγαντομερίδες, όπως τις χαρακτηρίζει ο ιδιοκτήτης, κ. Χάρης Τζίτζης, το καθένα- ή σε μπολ για σούπες και μαγειρευτά φαγητά. Τα φαγητά της κατηγορίας αυτής, μπορείς να τα παραγγείλεις την προηγούμενη μέρα, μέχρι τις 11.00 πμ. Παραγγελία σε ταψάκια -μπολ, μπορεί φυσικά να συνδυαστεί και με μεμονωμένα φαγητά του άλλου κατάλογου. Εκείνος λοιπόν, αφορά φαγητά σε ατομικές μερίδες. Τέτοιου είδους παραγγελίες εκτελούνται αυθημερόν, σε 30-60 λεπτά.

Στα πρακτικά τώρα, τι θα φας από τα Γιουβετσάκια; Ο κατάλογος είναι μακρύς. Αρνάκι στο φούρνο με πραγματικά μελωμένες πατάτες, λαχταριστό γιουβέτσι με μοσχάρι που είναι και η σπεσιαλιτέ του (από εκεί άλλωστε πήραν και το όνομά τους τα Γιουβετσάκια), κόκορα κρασάτο με σκιουφιχτά, χειροποίητα ντολμαδάκια, παστίτσιο, ψητά της ώρας όπως  μπριζόλα σταβλίσια, φρέσκα θαλασσινά, σαλάτες και παραδοσιακά ορεκτικά με υλικά απ’ όλη την Ελλάδα είναι μερικά απ’ όσα φτιάχνουν και φέρνουν σπίτι σου.

Μήπως σου άνοιξε η όρεξη;

‘Ωρες λειτουργίας, 13.00-16.00 καθημερινά εκτός Δευτέρας