ΓΕΥΣΗ

Τα καλύτερα παϊδάκια είναι στα νότια

Το Ρεμούτσικο στον Άγιο Δημήτριο κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην κορυφή της λίστας με “τα καλύτερα παϊδάκια” στην Αθήνα.

Έτσι αποφάνθηκε το κοινό που πήρε μέρος στον διαγωνισμό του “Αθηνοράματος”, που περιέχει πολλές εναλλακτικές από ταβέρνες από τα Καλύβια ως το Θησείο και από την Πάρνηθα ως τα… νότια προάστια και συγκεκριμένα τον Άγιο Δημήτριο.

Για το Ρεμούτσικο που παρουσιάζεται πρώτο-πρώτο, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

“Ο Κώστας Δήμας μετέτρεψε από ανάγκη το 1982 το πατρικό του σπίτι με τους στάβλους στη Δάφνη σε ταβέρνα, η οποία με τα χρόνια απέκτησε φανατικούς οπαδούς. Ειδικά μετά την κριτική που δημοσίευσε εκείνα τα πρώτα χρόνια το «α» έγινε χαμός. Μπαίνοντας, φάτσα-κάρτα στην πόρτα, το ψυγείο με τα κρέατα και τα αραδιασμένα παϊδάκια σού δίνει το μήνυμα. Τα αρνίσια έρχονται πολύ περιποιημένα, με το λιπάκι τους να τραγανίζει όμορφα. Της προβατίνας ακόμη καλύτερα, με θεάρεστο λιπάκι και το ροζ –χάρη στο σωστό ψήσιμο– κρέας τους να θυμίζει μυρωδάτο μοσχάρι.

Tip Τα τραγανά τυροπιτάκια με την πιπεράτη κοπανιστή, παρότι γυαλίζουν, δεν είναι καθόλου λαδερά. Ίσα ίσα είναι ξεροτηγανισμένα και θυμίζουν μαμά, όπως και τα εξίσου νόστιμα παστουρμαδοπιτάκια”.