ΓΕΥΣΗ

Τα KFC μόλις παρουσίασαν τα vegan nuggets «κοτόπουλου» και οι πρώτες κριτικές είναι αποθεωτικές

Τα KFC συνεργάζονται με τη Beyond Meat και παρουσιάζουν τα vegan Beyond Fried Chicken nuggets.

-«Θα φάμε έξω απόψε; Τι θα έλεγες για vegan»;
-«Πολύ ωραία ιδέα. Πάμε KFC».
Μέχρι χθες, αυτός ο διάλογος θα μπορούσε να ακουστεί μόνο σε κάποιο sequel του «Ηλίθιου και του Πανηλίθιου». Από σήμερα θα αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ δεν αποκλείεται σε λίγους μήνες να ακούγεται και εδώ, στην Ελλάδα.

Τα KFC παρουσίασαν επίσημα το πρώτο τους vegan μενού: τέσσερις νέες συνταγές βασισμένες στο φυτικό κοτόπουλο που παρασκευάζει αποκλειστικά για την αλυσίδα η Beyond Meat, η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή plant based υποκατατάστατων του κρεάτος. Για αρχή, το vegan menu θα διατίθεται για έναν μήνα σε 100 εστιατόρια της Σάρλοτ, της Βόρειας Καρολίνας και του Νάσβιλ, αλλά ο στόχος είναι να ενταχθεί σταδιακά στις κουζίνες όλων των KFC στη Βόρεια Αμερική και -αργότερα- στην Ευρώπη ή οπουδήποτε υπάρχουν KFC.

Τα νέα vegan nuggets της KFC που έφτιαξε αποκλειστικά για τον fast food κολοσσό η Beyond Meat

Ακούγεται σχεδόν ειρωνικό να μη σερβίρει κοτόπουλο μια αλυσίδα ταχυφαγείων που έχει τη λέξη «κοτόπουλο» στο όνομα και το λογότυπό της (Kentucky Fried Chicken), αλλά από την πλευρά της επιχείρησης είναι μια κίνηση εναρμονισμένη τόσο με την εποχή (η κυρίαρχη τάση στην εστίαση είναι η plant based διατροφή), όσο και με την αγορά (ήδη τα Burger King στις ΗΠΑ σερβίρουν χορτοφαγικό μπιφτέκι).

H παρουσίαση του Beyond Fried Chicken, όπως ονομάζεται το project, πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο και οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν σε αυτή δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ενθουσιασμένοι με τη γεύση, την υφή και τη συνολική αίσθηση των νέων vegan nuggets. Το σχήμα τους είναι λίγο πιο τετραγωνισμένο από τα παραδοσιακά chicken nuggets και η Beyond Meat κατέληξε σ’ αυτό μετά από έξι μήνες δοκιμών και πειραματισμών, γιατί αποδίδει καλύτερα την αίσθηση των ινών και του μυϊκού ιστού του λευκού κρέατος. Η γεύση τους είναι πολύ κοντά στο συμβατικό τηγανητό κοτόπουλο των KFC (μαρινάρονται και τηγανίζονται με τον κλασικό τρόπο των KFC), ενώ και η υφή τους είναι εφάμιλλη ενός τραγανού KFC nugget.

Κι ενώ θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε λίγο ακόμα για να γευτούμε το Beyond Fried Chicken και στην Αθήνα, μπορούμε τουλάχιστον να υπερηφανευόμαστε ότι οι vegan επιλογές μας σε εστιατόρια και street food (ανάμεσά τους και το πρώτο vegan σουβλάκι στον κόσμο) είναι ήδη αρκετές – και ενθουσιωδώς απολαυστικές.