ΓΕΥΣΗ

Τα κρέατα του Casa di Carne θα φέρουν την Ανάσταση στο Πασχαλινό σου τραπέζι

Στο νέο κρεοπωλείο της Άνω Γλυφάδας, θα βρεις ελληνικό αρνάκι και κατσίκι, χειροποίητο κοκορέτσι και το πιο μερακλίδικο Γκιούλμπασι.

Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό από τα προηγούμενα, όμως το πασχαλινό τραπέζι δεν έχει κανέναν λόγο να είναι λιγότερο γευστικό. Για τους ανθρώπους του Casa di Carne, το μυστικό κρύβεται για ακόμα μία φορά στα προφανή: Στο καλό, ελληνικό κρέας.

«Πράγματι, το Πάσχα φέτος δεν θα είναι σαν τα άλλα. Θα είμαστε λιγότεροι στο τραπέζι, μπορεί να μην καταφέρουμε να σουβλίσουμε. Θα βάλουμε όμως το αρνάκι ή το κατσίκι μας στον φούρνο, θα έχουμε το κοκορέτσι μας, που στο Casa di Carne ετοιμάζουμε ακόμα και σε ατομικές μερίδες. Και, για όποιον τελικά θέλει να σουβλίσει, εμείς αναλαμβάνουμε τα πάντα. Και βεβαίως παραδίδουμε στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μας φέρει ο πελάτης τη σούβλα του» λέει ο Αλέξανδρος Στέβοβιτς, ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του ολοκαίνουριου boutique κρεοπωλείου της Γλυφάδας (η δεύτερη είναι η σύζυγός του, Νίκη Μποζιονέλου).

Τα κρέατα που θα βρεις στο Casa di Carne για το πασχαλινό τραπέζι:

Φρέσκο ελληνικό αρνάκι και κατσίκι. Είτε πρόκειται για σούβλα, είτε για ψήσιμο στον φούρνο, το προσωπικό του κρεοπωλείου είναι διαθέσιμο για να σου προτείνει την ιδανική επιλογή. «Για εμάς η προέλευση είναι σημαντική. Τα αρνιά μας είναι από τα Τρίκαλα και το Αγρίνιο» λέει ο Γιώργος Σπέντζος, υπεύθυνος καταστήματος του Casa di Carne. Όσο για το μυστικό για να διαλέξεις καλό αρνί: «Θυμηθείτε την παροιμία: “Αρνάκι άσπρο και παχύ”. Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι το αρνί μας. Καλοζωισμένο και παχουλό. Αν το δείτε αδύνατο, μην το πάρετε» λέει ο ίδιος.

-Χειροποίητο κοκορέτσι και γαρδούμπα, τα οποία θα βρεις εδώ ακόμα και σε ατομικές μερίδες. «Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο, παρά μόνο αλατοπίπερο. Όλη η γεύση έρχεται από το κρέας» λέει ο Αλέξανδρος. «Ετοιμάζουμε όλα μας τα κρέατα και σε μικρές ποσότητες, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε μέγεθος τραπεζιού – ειδικά φέτος που ξέρουμε πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες».

Παρασκευάσματα με βάση το κρέας, έτοιμα να μπουν στον φούρνο. Η Νίκη προτείνει οπωσδήποτε το Γκιούλμπασι με τρία διαφορετικά είδη κρέατος (μοσχάρι black angus, χοιρινό και αρνί), γραβιέρα Κρήτης και μυρωδικά. «Η συνταγή είναι από την Πελοπόννησο και είναι πραγματικά εξαιρετική επιλογή για το γιορτινό τραπέζι. Στο Άργος, από όπου κατάγομαι, είναι ένα φαγητό που λατρεύουμε». Εναλλακτικά, διάλεξε  το αρνί γαλλικής κοπής με τυρί Σαν Μιχάλη, πέστο και σκόρδο. Και θυμήσου πως όλα τα παρασκευάσματα ετοιμάζονται καθημερινά στο κρεοπωλείο από φρέσκα, ντόπια κρέατα. Αυτό είναι, για τους ανθρώπους του Casa di Carne, αδιαπραγμάτευτο.

-Βεβαίως, ακόμα κι αν δεν είσαι fan του αρνιού, στο Casa di Carne θα βρεις συνολικά περισσότερα από 100 διαφορετικά κρέατα και παρασκευάσματα. Tomahawk steaks, T-bones, rib eye από ελληνικό μοσχάρι, λουκάνικα Τρικάλων, μπιφτέκια, καλαμάκια και κοντοσούβλι, κρέατα ξηράς ωρίμανσης που ωριμάζουν για τουλάχιστον 21 μέρες στο ειδικό dry aging ψυγείο, αλλά και ιδιαίτερες ράτσες όπως το μοσχάρι Wagyu ή το Black Angus (τα μόνα που δεν είναι ελληνικά) είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σου.

 

Extra tip #1: Στο πλήρως ενημερωμένο delicatessen τμήμα του Casa Di Carne θα βρεις μια ποικιλία από ιδιαίτερες μουστάρδες και διάφορες σως, ιδανικές για να συνοδεύσουν τα κρέατα του πασχαλινού τραπεζιού.

Extra tip #2: Όλα τα προϊόντα του Casa di Carne παραδίδονται καθημερινά κατ’ οίκον. Για τηλεφωνικές παραγγελίες και κρατήσεις, κάλεσε στο 2109600442.