ΓΕΥΣΗ

Τα Panettone του Captain’s Bakery είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους δικούς σου ανθρώπους

Με βούτυρο γάλακτος και τρία εσπεριδοειδή, με μαύρες σταφίδες, λικέρ grand marnier και βέλγικη bitter σοκολάτα ή με φιστίκι Αιγίνης, σοκολάτα γάλακτος και cranberries, τα αυθεντικά panettone του Captain’s Bakery στον Άλιμο είναι το τέλειο δώρο για τις φετινές γιορτές.

Καθώς βαδίζουμε ολοταχώς προς τα διαφορετικά Χριστούγεννα που έρχονται, το Captain’s Bakery, εκτός από τα άλλα μοναδικά γλυκά του, μας δίνει μια νέα χριστουγεννιάτικη πρόταση. Αυτή δεν είναι άλλη από τα λαχταριστά Panettone του. Η συνταγή που πέτυχε πέρυσι, έκανε τους ανθρώπους του Captain’s Bakery να δημιουργήσουν ξανά τα υπέροχα, αφράτα panettone και φέτος. Θα μου πεις, έχεις δοκιμάσει ξανά πολλές φορές, όμως τα συγκεκριμένα δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά που θα βρεις συσκευασμένα.

Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του Captain’s Bakery, Παναγιώτη Λεντωβά και μας εξήγησε πώς ξεκίνησε η δημιουργία του μοναδικού panettone τους. «Το Panettone το δημιούργησαμε από κοινού με το ζαχαροπλάστη μας, Αναστάσιο Τραχανά. Ήταν κάτι που δουλεύαμε χρόνια και πέρυσι τελικά καταφέραμε να φτιάξουμε το ιδανικό. Ο κόσμος το έχει παρεξηγήσει από αυτό που αγοράζει στα συσκευασμένα, όμως δεν έχουν καμία σχέση με το αυθεντικό. Στην πραγματικότητα, είναι ένα πολύ σημαντικό γιορτινό γλυκό στην Ιταλία. Δεν είναι κάτι που μοιάζει με το δικό μας τσουρέκι. Είναι κάτι το οποίο απαιτεί δύο με τρεις ημέρες για να προετοιμαστεί και να βγει έξω να πωληθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί παράγουμε και αναδεικνύουμε και πάλι ένζυμα (όπως και στο ψωμί) για το προζύμι του, έχει και αυτό μεγάλο χρόνο αναμονής και αφού ψηθεί πρέπει να κρεμαστεί για πάνω από 24 ώρες. Έχει μια ολόκληρη διαδικασία που πρέπει να γίνει», μας εξηγεί ο Παναγιώτης.

Φτιαγμένο με τα πιο ποιοτικά υλικά, μπορείς να βρεις το λαχταριστό panettone του Captain’s  Bakery σε τρεις γεύσεις. Η πρώτη που έφτιαξαν, ήταν η πειραγμένη παραδοσιακή, με βούτυρο γάλακτος και τρία εσπεριδοειδή (περγαμόντο, νεράντζι και πορτοκάλι). Η γεύση που πρωταγωνίστησε πέρυσι στις καρδιές του κοινού ήταν αυτή με τις μαύρες σταφίδες και grand marnier λικέρ και τη βέλγικη bitter σοκολάτα. Φυσικά μπορείς να τη βρεις και φέτος. Η ολοκαίνουργια γεύση που εμπνεύστηκαν στο Captain’s Bakery είναι αυτή με φιστίκι Αιγίνης, σοκολάτα γάλακτος και cranberries, συνταγή που πραγματικά μυρίζει Χριστούγεννα.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι άνθρωποι του Captain’s Bakery θέλοντας να μας παροτρύνουν να κάνουμε δώρα στα αγαπημένα μας φιλικά πρόσωπα αλλά και στη δουλειά, φέρνουν απευθείας από Ιταλία μια ιδιαίτερη συσκευασία για να ‘’ντύσουν’’ τα λαχταριστά panettone με τα γιορτινά που τους αξίζουν. Επίλεξε να χαρίσεις ένα πρώτα στον εαυτό σου φυσικά, αλλά και σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, ακόμη και πελάτες σου. Μπορείς ακόμη να κάνεις και παραγγελία, είτε για εσένα, είτε για να στείλεις το δώρο σου απευθείας στο αγαπημένο σου πρόσωπο, ή ακόμη και σε κάποια εταιρία, με την υπηρεσία delivery του Captain’s Bakery, που εξυπηρετεί όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μια ακόμη πρόταση είναι να συνδυάσουμε το panettone με ένα καλό κρασί, μέσα από τη λίστα με τις επιλεγμένες ετικέτες που έχει συμπεριλάβει για τα Χριστούγεννα το Captain’s Bakery. «Είναι πολύ σημαντικό φέτος τις γιορτές, πιο πολύ από ποτέ, να δώσουμε στους ανθρώπους μας δώρα, ώστε να τους δείξουμε πως είμαστε κοντά τους. Με ένα συμβολικό δώρο και ένα τηλεφώνημα οφείλουμε να μεταδώσουμε την ενέργειά μας σε κάποιον που την έχει ανάγκη αυτή την περίοδο. Θέλω επίσης να παροτρύνω τον κόσμο να στηρίξει την τοπική αγορά, κυρίως τους φίλους μας στην εστίαση, που τόσα χρόνια μας κρατούν συντροφιά και τώρα μας χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ», μας λέει ο Παναγιώτης και ήδη φτιάχνουμε το mini list με τους ανθρώπους που θα χαρίσουμε δώρα και ένα λαχταριστό panettone για αυτά τα Χριστούγεννα.