ΓΕΥΣΗ

Τα πιο λαχταριστά σαρακοστιανά προϊόντα θα τα βρεις στην Ελαιοπηγή

Όσπρια, νηστίσιμες σαλάτες, χαλβά και πολλά ακόμα εκλεκτά προϊόντα που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της Σαρακοστής θα τα ανακαλύψεις στο παραδοσιακό παντοπωλείο Ελαιοπηγή στην Άνω Γλυφάδα.

Στην Ελαιοπηγή, από τα παλαιότερα παντοπωλεία των νοτίων, θα βρεις όλα εκείνα  τα εκλεκτά τρόφιμα που θα απολαύσεις τις ημέρες της Σαρακοστής.

Αυτή την περίοδο στο παραδοσιακό παντοπωλείο που βρίσκεται εδώ και 41 χρόνια στην Άνω Γλυφάδα τα σαρακοστιανά προϊόντα που έρχονται από κάθε μέρος της Ελλάδας φιγουράρουν στα ράφια, ενώ στο e-shop στην ειδική κατηγορία με τα «Σαρακοστιανά» μπορείς να κάνεις ηλεκτρονικά τις παραγγελίες σου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η «Ελαιοπηγή» θα είναι ανοιχτή το πρωί της Καθαράς Δευτέρας για να προμηθευτείς τα πιο νόστιμα τρόφιμα για το τραπέζι σου.

Εμείς επιλέξαμε 7 προϊόντα που ανεβάζουν τη γεύση σε άλλο επίπεδο.

Όσπρια: Η γκάμα από τα χύμα όσπρια είναι μεγάλη. Θα βρεις από γίγαντες και φασόλια μέχρι ρεβίθια (και αποφλοιωμένα) ή φακές.

Ελιές: Θρούμπες, πράσινες τσακιστές, αλλά και γεμιστές με πιπεριά είναι μόνο μερικές από τις ποικιλίες που υπάρχουν στο παντοπωλείο.

Τουρσί: Μελιτζανάκι, αγγουράκια, παντζάρι σαλάτα, λιαστή ντομάτα κι ακόμα έντεκα επιλογές από τουρσιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να εμπλουτίσουν το τραπέζι τις ημέρες της νηστείας.

Χαλβάς/ ταχίνι: Επιλογή από τρεις συγκεκριμένες περιοχές -Δραπετσώνα, Λήμνου και Βέροιας- χύμα και συσκευασμένος, όλα χειροποιήτα. Όσο για το ταχίνι υπάρχει και ολικής.

Μπακαλιάρος Ισλανδίας: Ένα από τα best- seller προϊόντα του παντοπωλείου καθώς παστώνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Χειροποίητες σαλάτες: Ταραμοσαλάτα λευκή και ροζέ, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και σκορδαλιά νηστίσιμη που παρασκευάζονται στην Κοζάνη και έχουν ιδιαίτερη γεύση.