SUSHI

Τα premium sushi που μπορείς να δοκιμάσεις αποκλειστικά στο Koi Γλυφάδας

Βρεθήκαμε στο Koi sushi bar της Γλυφάδας και ζήσαμε πρώτοι την γευστική εμπειρία των νέων premium sushi πιάτων. Το Koi sushi bar της Γλυφάδας, που τόσα χρόνια μας  μαθαίνει τι θα πει ποιοτικό sushi σε χαμηλές τιμές, πρωτοτυπεί για ακόμη μια φορά δημιουργώντας νέα fusion πιάτα.

 

 

 

 

Το Koi sushi bar Γλυφάδας, είναι το μοναδικό σουσάδικο στην περιοχή που θα φας ότι καλύτερο υπάρχει στην ιαπωνική κουζίνα, χωρίς να σκεφτείς ούτε μια φορά το πόσο θα κοστίσει.  Στον ανακαινισμένο χώρο του μαγαζιού, συναντήσαμε τον Sushi Chef, Πάρη Δερμάτη που μας μίλησε για την επιτυχημένη συνεργασία του με τον ιδιοκτήτη των Koi sushi bar Χρήστο Σουρλίγκα και την ιδέα που είχαν  από κοινού για την δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών. Τα premium sushi είναι μια fusion εκδοχή της ιαπωνικής κουζίνας με συνταγές που διαφέρουν αρκετά στον τρόπο παρασκευής τους, από τα πιάτα του βασικού μενού του εστιατορίου και αρκετά πιο  προσιτά στην ελληνική νοοτροπία. Ο Chef μας τα παρουσίασε ένα προς ένα και εμείς είχαμε την τιμή να τα δοκιμάσουμε πρώτοι.

Crunchy Dream

Το Crunchy Dream όπως λέει και το όνομα του είναι τραγανό ρολό με γέμιση δέρμα σολομού. Το δέρμα σολομού αφού πρώτα τηγανιστεί, στη συνέχεια τυλίγεται στο ρολό και πανάρεται. Από το πιάτο αυτό δεν λείπουν και οι ελληνικές πινελιές όπως το κρέμα τυρί και το αγγούρι, ενώ το καψαλισμένο ταρτάρ από σολομό, τα chips από noodles και το φρέσκο κρεμμύδι ενισχύουν αυτή την πολύ τραγανή  υφή του. Είναι αυτό που λέμε με λίγα λόγια το τραγανό ρολό του ονείρου.

Blue Sea selection

Το Blue Sea Selection είναι μια ποικιλία από φρέσκα ψάρια ημέρας, μαγειρεμένα σε nigiri style. Τα ψάρια που αποτελούν το πιάτο δεν είναι κάθε φορά τα ίδια, αλλά ανάλογα με το τι υπάρχει κάθε φορά φρέσκο την αγορά, ενώ πάντα γίνεται αναφορά στον πελάτη σχετικά με το τι είναι διαθέσιμο.  Τις περισσότερες φορές όμως είναι σολομός, τόνος και γαρίδα που συνοδεύονται με διάφορες σάλτσες από εσπεριδοειδή και πολλά ανατολίτικα μπαχάρια όπως το γιαπωνέζικο πιπέρι.

Tokyo Lovers

Το Tokyo Lovers είναι ψητές λεπτοκομμένες φέτες σολομού περασμένες απαλά από φλόγιστρο και συνοδεύονται από μία sauce που έχει βάση της την σόγια, συνταγή του Koi, την  Ponzu sauce , και ιαπωνικό πιπέρι. Το όνομα του πιάτου μαρτυρεί την αδυναμία που έχουν οι Ιάπωνες στο shashimi, αλλά και ότι είναι μια κλασική παραδοσιακή συνταγή που αξίζει να την δοκιμάσεις.

Angel Maki

Το Angel Maki είναι αυτό το πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από την παραγγελία σου. Είναι ένα κλασικό ρολό που βασίζεται σε υλικά όπως ο καπνιστός σολομός και  η γαρίδα tempura, όμως λίγο πιο εξελιγμένο. Η προσθήκη της κρέμας τυριού σε συνδυασμό με το αγγούρι, το καβουρδισμένο σουσάμι και την teriyaki sauce δίνουν ένα μονάδικο γευστικό αποτέλεσμα.

Izou Oshima

Το Izou Ochima που έχει εμπνευστεί το όνομα του από ένα βουνό της Ιαπωνίας, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Πρόκειται για ένα αρωματισμένο ρύζι με γλυκό ξύδι, spice tartar τόνου που έχει σοταριστεί απαλά με φλόγιστρο, sesame sauce και μαύρο tobiko. Τo tobiko για όσους δεν είναι γνώστες της ιαπωνικής κουλτούρας είναι αυγά από χελιδονόψαρα.

Ο Chef μας εκμυστηρεύτηκε πως η δημιουργία αυτών των μοναδικών συνταγών προέκυψαν από μία  δική του εσωτερική ανησυχία και μια συλλογή από διάφορες  τεχνικές και δοκιμές που έκανε κατά καιρούς. « Είναι μια ποιοτική ιδέα, να δώσουμε στους πελάτες μας μια καινούρια εκδοχή του sushi, μα πιο premium εκδοχή, που θα ταιριάζει στην οικονομική πολιτική, την αρχική ιδέα και το στυλ που έχουν τα Koi».

Τα premium sushi θα τα βρεις αποκλειστικά στο Koi sushi bar Γλυφάδας.