ΓΕΥΣΗ

There’s no place like Homu

Το σπίτι του σούσι μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην Λ. Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα και μας καλεί σε ένα γευστικό ταξίδι στην ιαπωνική κουζίνα

Εν έτη 2015, είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν έχουν παραδοθεί στην ντελικάτη και εξωτική γεύση της ιαπωνικής κουζίνας. Το σούσι, ως ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της, έχει ντύσει γευστικά αμέτρητες βραδιές μας. Έχουμε τρέξει ως τα βόρεια προάστια, το κέντρο και ακόμα παραπέρα για να δοκιμάσουμε το νέο in σουσάδικο της πόλης και – ας το παραδεχτούμε- έχουμε χαλάσει πολλά μηνιάτικα όλα αυτα τα χρόνια για χάρη του.

Ευτυχώς το νέο, so hot right now, εστιατόριο σούσι Homu δεν βρίσκεται μακριά μας, αλλά λίγο πιο πάνω από την Βουλιαγμένης, στη Λ. Γούναρη. Και εκτός από την ικανοποίηση που θα νιώσουμε στον ουρανίσκο μας, δεν θα στεναχωρήσουμε καθόλου το πορτοφόλι μας.

“H φιλοσοφία του μαγαζιού μας είναι να προσφέρουμε πολύ καλή ποιότητα σούσι σε προσιτές τιμές’’, εξηγεί ο Μάκης Τσουκαλάς, ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του ολόφρεσκου sushi bar. Δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά το value for money σούσι, χτυπάει ένα ευχάριστο καμπανάκι στο μυαλό μου. Οι εποχές που δίναμε απλόχερα πολλά χαρτονομίσματα για μια βραδιά σούσι έχουν περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο κι αυτό όχι μόνο λόγω συνθηκών.

«Το σούσι δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβό για να είναι καλό. Αρκεί να γνωρίζεις το αντικείμενο, να έχεις τους σωστούς ανθρώπους, να διαλέγεις υλικά και πρώτες ύλες από καλούς προμηθευτές και να έχεις φαντασία στην κουζίνα».

Το Homu –που σημαίνει σπίτι στα γιαπωνέζικα- μπορεί να περηφανεύεται ότι τα έχει όλα αυτά. Το ρύζι- ένα από τα βασικότερα στοιχεία της γεύσης- είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως και τα ψάρια που χρησιμοποιούνται. “Έχουμε την τύχη να έχουμε δική μας τράτα που μας προμηθεύει καθημερινά με τα ψάρια” αποκαλύπτει ο Μάκης και σκέφτομαι ότι κάτι τέτοιο είναι μεγάλη υπόθεση και σίγουρα κάνει την διαφορά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τρεις Ιάπωνες ειδικοί σεφ που κλήθηκαν να συμμετέχουν στο Homu προέρχονται από γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας, ανεβάζουν το status του ακόμα υψηλότερα.

Με μια ματιά στον χώρο του Homu, καταλαβαίνεις ότι μπορείς άνετα να το κάνεις δεύτερο σπίτι σου. Το ζεστό και φιλόξενο σκηνικό με κυρίαρχο το ξύλο και το μέταλλο μπορεί να υπερηφανεύται ότι ντύνει ένα από τα πιο όμορφα sushi bars των νοτίων προαστίων. Το μενού του έχει ότι περιμένεις να έχει μαζί με κάποια  special πιάτα.

 Δεν λείπουν πιάτα όπως τα dragon,spicy tuna και τα salmon teriyaki rolls, ενώ οι εκπλήξεις του Homu περιλαμβάνουν rolls με γαρίδα και σιρόπι καραμέλας (!) και καβουρόψιχα με χρυσό αυγοτάραχο. Maki, nigiri, gunkan, inside out, wakame και edamame, ότι ζητάς από ένα sushi bar, θα το βρεις, μην έχεις καμία αμφιβολία.

Και τα καλά νέα δεν σταματάνε εδώ. Αν βαριέσαι να βγεις από το δικό σου homu, το Homu μπορεί να έρθει σε εσένα. To delivery για να ξέρεις θα λειτουργεί για αρχή από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 12.00 το βράδυ (όπως είναι και το ωράριο του μαγαζιού) και θα εξυπηρετεί αρχικά την Γλυφάδα, το Ελληνικό και το Πανόραμα Βούλας. “Τη Βούλα όχι;” αναρωτιέμαι με παράπονο ως Βουλιώτισσα κάτω της Βουλιαγμένης, αλλά ο Μάκης με καθησυχάζει ότι είναι κι άλλες περιοχές στο πρόγραμμα για delivery αλλά είναι κάτι που θα γίνει εν καιρώ. ΟΚ, αξίζει να περιμένω.

Μπορεί το Homu να είναι ακόμα στα πρώτα του βήματα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το επισκεφτούμε πάνω από μία φορά. Οι λόγοι είναι δύο. Καταρχάς καλύπτει ένα μεγάλο κενό: είναι το μοναδικό εστιατόριο σούσι της Άνω Γλυφάδας. Ειδικά αν είσαι λάτρης της συγκεκριμένης κουζίνας και μένεις και στα “βόρεια” νότια, τα λόγια είναι περιττά. Ο δεύτερος λόγος, όμως, είναι ο πιο σημαντικός: προσφέρει πολύ καλό σούσι σε πολύ καλές τιμές. Και αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζει σύνορα.

*Τα επίσημα εγκαίνια του Homu είναι στις 29 Νοεμβρίου! Θα είμαστε όλοι εκεί!

Homu
Facebook Page

Λ.Γούναρη 135
Τηλ: 210-9630042