BRUNCH

Το brunch του Mercato είναι ό,τι καλύτερο θα συμβεί στις Κυριακές σου

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato στο Four Seasons Astir Palace Athens έχει μπει στην αρένα του brunch και πρέπει να το δοκιμάσεις (αν δεν το έχεις ήδη κάνει).

Στις Κυριακές μας χωράει πάντα ένα brunch, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι στα νότια.

Η έκφραση «Πού θα πας για brunch» έχει μπει στη ζωή μας κι έτσι οι περισσότεροι ψάχνουμε ποιο θα είναι αυτό το ιδανικό μέρος που θα απολαύσουμε αυγά benedict (μην κρυβόμαστε άλλωστε τα αυγά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο) σε ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον.

Πριν λίγες ημέρες μετά από ερώτηση καλών φίλων «δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το κυριακάτικο brunch του Mercato;», κατευθύνθηκα προς το Four Seasons Astir Palace Athens για να απολαύσω το Sunday μενού.

Η εμπειρία ξεκινάει με το που μπαίνεις στην κεντρική πύλη του ξενοδοχείου όπου έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι μακριά από την πόλη, ενώ στην πραγματικότητα είσαι περίπου μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Συνδυάζοντας το παλιό με το νέο, την προσεγμένη αισθητική με τη μοναδική θέα στον Σαρωνικό, και την παραδοσιακή ιταλική γαστρονομία με την urban κουλτούρα του brunch, το Mercato στον 5ο όροφο του Nafsika δίνει στις Κυριακές έναν καλό λόγο να παραμείνουμε στα νότια.

Artisanal προϊόντα, προσεκτικά διαλεγμένα με βάση την αγνή πρώτη ύλη από τον Chef Roberto Cannata, συνθέτουν ένα εκλεκτό μενού που κινείται σε πολλά επίπεδα, ικανό να μαγνητίσει τις αισθήσεις και να ικανοποιήσει το γούστο των πλέον απαιτητικών. Μία μεγάλη ποικιλία ντελικατέσεν τυριών και αλλαντικών, μαζί με φρέσκες σαλάτες και ψαρικά από τον μπουφέ, δένει αρμονικά με παραδοσιακές γεύσεις κλασικού brunch όπως είναι το Beef Burger και τα Mercato Eggs Benedict, αλλά και με γεύσεις άλλου ύφους, όπως το Grilled Seabass Fillet και το Ferroni Vialone Nano Risotto με κολοκύθα και πανσέτα. Τα νόστιμα ορεκτικά, τα συναρπαστικά cocktails και ένας εντυπωσιακός κατάλογος επιδορπίων με περισσότερες από δέκα επιλογές που περιλαμβάνουν την εκρηκτική Triple Chocolate Mousse και το πειραγμένο Mercato Tiramisu, συμπληρώνουν το πληθωρικό brunch με τον ιδανικό τρόπο.

Από τις επιλογές του μπουφέ ξεχωρίζουν τα τυριά -μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μοτσαρέλα-, το προσούτο, οι γαρίδες που ήταν πασπαλισμένες με μια δροσερή σάλτσα, ο σολομός, ενώ αν σου αρέσουν τα θαλασσινά δοκίμασε τα στρείδια φυσικά με λεμόνι.

Από το μενού οι επιλογές είναι εξίσου καλές: το κλασικό αμερικάνικο πιάτο «steak and eggs» είναι από τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει, το Beef Burger επιβάλλεται να έρθει στο τραπέζι σου (κάθε μπουκιά και μια γευστική έκρηξη στον ουρανίσκο σου), ενώ το ριζότο με κολοκύθα έχει την ένταση που του αρμόζει αφήνοντας σου όλα τα αρώματα του πιάτου. Αν σου αρέσει το Bloody Mary προτείνω να το παραγγείλεις, καθώς το φτιάχνουν με το δικό τους τρόπο για να συνοδεύσεις το γεύμα σου.

Ο γλυκός επίλογος θα γίνει με πολλές επιλογές από τον μπουφέ που έχει από ντόνατας, εκλέρ, macaroon, pancakes (βγάλε τον σεφ που κρύβεις από μέσα σου και φτιάξ’το με γλυκά υλικά που θα βρεις στο τραπέζι), μέχρι τάρτα λεμονιού και εκλέρ.