ΓΕΥΣΗ

Το ιστορικό εστιατόριο “ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ” άνοιξε ξανά τις πόρτες του

Στην ατμοσφαιρική στοά Μπολάνη εκεί που γνωρίσαμε τα τελευταία 60 χρόνια το εστιατόριο σταθμό στην ιστορία της αθηναϊκής αστικής κουζίνας ξεκίνησε πάλι να σερβίρει παλιούς και νέους φίλους.

Πέρυσι το φθινόπωρο είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως το εστιατόριο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ που άνοιξε για πρώτη φορά το 1960 κι είχε γίνει σημείο αναφοράς βάζει λουκέτο. Σύντομα η είδηση διαψεύστηκε καθώς το θρυλικό εστιατόριο έκλεινε προσωρινά. Μετά από μια δωδεκάμηνη αποχή για να ανακαινισθεί εσωτερικά και εξωτερικά άνοιξε ξανά τος πόρτες του για να σερβίρει τους φίλους του.

Η αρχιτεκτονική παρέμβαση αναδεικνύει τα αριστοκρατικά στοιχεία του παρελθόντος, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονες πινελιές πολυτέλειας, οι οποίες ήταν απαραίτητες σ’ ένα all time classic εστιατόριο. Η φιλόξενη σάλα με τις βελούδινες μπλε  και πράσινες καρέκλες της δένει υπέροχα με την προσθήκη ενός πανέμορφου και λειτουργικού bar από λευκό μάρμαρο Πεντέλης. Καλυμμένοι  τοίχοι από καλαίσθητες ταπετσαρίες και πίνακες της παλιάς Αθήνας, δημιουργούν το απαραίτητο σκηνικό για να απολαύσετε τα υπέροχα πιάτα που υπογράφει ο Σεφ Άρης Τσανακλίδης.

Ο διάσημος σεφ προτείνει έναν συνδυασμό ελληνικών συνταγών -κυρίως για το μεσημέρι- με πιο σύγχρονες εκδοχές της μεσογειακής κουζίνας για τις νυχτερινές ώρες.

Επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα για να απογειώσει με το μαγειρικό του ταπεραμέντο τα κλασικά πιάτα της Αθηναϊκής αστικής κουζίνας.

Μία πλούσια λίστα από περίπου πενήντα ετικέτες κρασιών από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, συμπληρώνει αρμονικά την γαστρονομική πρόταση του εστιατορίου.

Info: Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, τηλ 210 3232482