ΓΕΥΣΗ

Το νέο μενού του Buffalo Prive στη Γλυφάδα είναι γεμάτο εκπλήξεις

Επισκεφτήκαμε το Steak House της Γλυφάδας στον πλήρως ανανεωμένο χώρο του κι αντικρίσαμε πολλές ευχάριστες αλλαγές, εντός κι εκτός καταλόγου.

Ο χώρος έχει αλλάξει ριζικά με πίνακες της Αναγεννήσεως, δίνοντας μία άλλη αισθητική στο εστιατόριο της Γλυφάδας. Η ιστορική αυτή περίοδος δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς άφησε το αποτύπωμά της (και) στο γαστρονομικό κόσμο, μιας και κατά την περίοδο της Αναγέννησης το κρέας άρχισε να μαγειρεύεται, πέρα από το να ψήνεται, εμπλουτίζοντας πολλές παλιές και νέες συνταγές.

Με Lounge μουσική υπόκρουση συνοδεία πιάνου και σαξόφωνου, δοκιμάσαμε μερικά πιάτα από το νέο μενού, το οποίο επιμελήθηκε ο Σταμάτης Κωβαίος που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef.

Στο μενού πρωταγωνιστούν premium κοπές κρέατος, τις οποίες έχει επιλέξει από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, από μέρη όπως η Ουρουγουάη, η Αυστραλία, η Αργεντινή, η Ιαπωνία, η Σκωτία και η Γαλλία.

Την εμφάνισή τους κάνουν στο μενού έξι πολύ ιδιαίτερες κοπές, όπως Wagyu Αυστραλίας, Rib-eye Ουρουγουάης, Kobe Ιαπωνίας (σε πολύ προσιτή τιμή) και premium κρέατα Black Angus από τη Βόρεια Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί και στη διατροφική αξία των πιάτων, καθώς τα κρέατα που έχουν επιλεγεί περιέχουν βιταμίνες Β12, 18 ιχνοστοιχεία, Ω3 και πολύ λίγα λιπαρά. Τα παιδιά θα διαλέξουν μεταξύ burger, pasta, premium κοτόπουλου ή του πολύ υγιεινού βουβαλίσιου μπιφτεκιού, σε κανονικές μερίδες. Μία από τις εκπλήξεις στο μενού είναι ότι περιέχει πολλές vegetarian και υγιεινές επιλογές.

Εκλεκτά κρασιά μας πρότεινε o sommerier Χάρης Aγοράκης, ο οποίος έχει επιμεληθεί την ιδιαίτερα προσεγμένη λίστα των κρασιών.

Σπάνια βαρέλια και αρωματικά κρασιά από όλη την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Αφρική, την Αμερική, την Ιταλία και τη Γαλλία, συνοδεύουν ένα γευστικό ταξίδι σε ένα όμορφο περιβάλλον με προσιτές τιμές, τόσο για μεγάλες παρέες, όσο και για οικογένειες.