ΓΕΥΣΗ

Το The Βlind Spot στο Χαλάνδρι θα το ερωτευτείς τυφλά

Mπορεί να άνοιξε με την άρση των μέτρων απαγόρευσης – στις αρχές Μαΐου του 2020, όμως το The Blind Spot απέδειξε ότι όταν υπάρχει μεράκι γι’αυτό που κάνεις, ξεπερνάς κάθε εμπόδιο. Πόσο μάλλον όταν έχεις για σύμμαχό σου έναν από τους καλύτερους καφέδες της περιοχής σε συνδυασμό με φρεσκοψημένα rolls!

Πάνω στην Αγίας Παρασκευής, ενός εκ των κεντρικότερων δρόμων στο Χαλάνδρι,  στο ισόγειο ενός παλιού εμπορικού κέντρου, οι κάτοικοι έχουν ήδη ανακαλύψει μία νέα στάση για καφέ στο χέρι. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την εστίαση, μέσα στο 2020, τρεις φίλοι πήραν την απόφαση να προσθέσουν στο χάρτη της περιοχής μια εξαιρετικά ποιοτική εναλλακτική.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον Πάνο Σαγιά, που διατηρεί το μπαρμπέρικο The Blind Dandies ακριβώς απέναντι από το The Blind Spot. Το σημείο ευνοούσε για “κουβέντα” πριν ή μετά το κούρεμα, κάτι που έπεισε ευκολότερα τους φίλους και πλέον συνεργάτες του Πάνου, Χρήστο Τσουλφά και Γιάννη Χαρισιάδη να ενώσουν τα know how τους,  προσφέροντας στους θαμώνες του The Blind Dandies ένα στέκι για καλό καφέ, brunch και aperitivo.

Χώρος minimal αισθητικής- που αυτό το διάστημα απλά τον χαζεύεις καθώς λειτουργεί μόνο το take away και το delivery – με κυρίαρχα στοιχεία τις λευκές επιφάνειες, το ανοιχτόχρωμο ξύλο και κάποιες διάχυτες vintage πινελιές, όπως η ογκώδης τηλεόραση που θυμίζει σαλόνι των παιδικών μας χρόνων ή το ψυγείο Izola.

Ένα από τα highlight, ο καφές τους, με την υπογραφή της ελληνικής εταιρείας Area 51 αλλά και η ιεροτελεστία των barista την ώρα που στο ετοιμάζουν.

Όμως αυτό που μας οδηγεί με κλειστά μάτια στο The Blind Spot, είναι τα  φρεσκοζυμωμένα cinnamon (και όχι μόνο) rolls τους.“Η ιδέα ήταν του Πάνου, δεν είχα καν ιδέα τι είναι αυτά”, αποκαλύπτει ο Χρήστος, ο σεφ που έχει αναλάβει την κουζίνα, με σημαντική εμπειρία όπως το -βραβευμένο με 2 αστέρια Μichelin- Jordnaer της Κοπεγχάγης.”Είχα μία πολύ καλή συνταγή αλλά σίγουρα έπαιξαν ρόλο και οι άπειρες δοκιμές”. Η μαγεία στα μυρωδάτα rolls, πέρα από τη γεύση τους είναι η ποικιλία στη γέμιση.

High fidelity with @christslfs at @theblindspot_

Δημοσιεύτηκε από The Blind Spot στις Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Γιατί πέρα από τα all time classic cinnamon rolls, με καστανή ζάχαρη και κανέλα, θα δοκιμάσεις και ευφάνταστες εκδοχές που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, όπως το pistachio roll, με λευκή σοκολάτα, κρέμα φυστίκι και mango sauce, το choco banana roll,  με σοκολάτα γάλακτος και  κρέμα μπανάνα και το Tiramisu roll με κρέμα λευκής σοκολάτας, mascarpone, σιρόπι καφέ και κακάο. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να πετύχεις το roll-όνειρο με gianduja και περγαμόντο.

Τα περισσότερα σνακ που θα δοκιμάσεις είναι χειροποιήτα και σίγουρα όχι αναμενόμενα. Ειδική μνεία σε όσα από αυτά περιέχουν ψωμί, το οποίο φτιάχνεται αποκλειστικά για το The Blind Spot από συνεργάτη τους και δίνει άλλη αίσθηση στην κάθε συνταγή. Όπως στο B.B toast, το οποίο ετοιμάζεται με ένα υπέροχο brioche ψωμί, χειροποίητο chutney κυδώνι, prosciutto crudo, φύλλα παρμεζάνας και cream cheese. Στα αγαπημένα και το Roast beef sandwich, με ψωμί αργής ωρίμανσης με φιλέτο μοσχάρι μαγειρεμένο σε κενό αέρος, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα confit, cheddar και σπιτική μαγιονέζα.

Το Japan pop salmon με Soba noodles με σολομό gravlax, αγγούρι, σέλερι, καρότο, east side dressing και μυρωδικά είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές. “Ένα από τα μυστικά του φρέσκου σολομού σ’αυτό το πιάτο, είναι η τεχνική που ετοιμάζεται καθώς και ότι προσθέτω παντζάρι, γι’αυτό βγαίνει πιο κόκκινος και γλυκός”, αποκαλύπτει ο Χρήστος.

Healthy bowls, χειροποίητα cookies, bagels και αβγά σε λίγες και εκλεκτές εκδοχές, συμπληρώνουν το μενού του The Blind Spot. Όπως μου λέει ο Χρήστος, “οι πρώτες ύλες είναι κατά βάση ιταλικές και γαλλικές και τα λαχανικά είναι ελληνικά. Προσπαθώ να παίρνω όσο το δυνατόν καλύτερα προϊόντα γιατί ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική δεν είμαστε και τόσο μπροστά ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε αποκλειστικά την ελληνική αγορά“. Στον κατάλογο θα βρεις και μερικά κρασιά, aperitivo και cocktail για pick up & delivery.

Strapatsada “on the spot” @theblindspot_ ✨

Δημοσιεύτηκε από The Blind Spot στις Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Η εστίαση θα ανακάμψει κι εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, στηρίζοντας όλα εκείνα τα μαγαζιά που αξίζουν. Ακόμη κι αν βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα μακριά.

Φωτογραφίες: Μάριος Σάγιας, Facebook The Blind Spot