ΓΕΥΣΗ

Το Vinarte γεμίζει το καλοκαίρι μας κρασί (και τέχνη)

Ένα ποτήρι καλό κρασί, μια εκλεκτή ποικιλλία ιταλικών τυριών και αλλαντικών, swing jazz -και όχι μόνο- μουσική υπόκρουση και έργα μοντέρνας τέχνης στους τοίχους (τα οποία εναλάσσονται συχνά και διατίθενται για πώληση). Αν το παραπάνω αντιπροσωπεύει και τη δική σου ιδεατή εκδοχή μιας καλοκαιρινής βραδιάς, τότε το Vinarte είναι ήδη στέκι σου.

Εδώ όλα κινούνται, όπως είναι λογικό, γύρω από την εντυπωσιακή walk in κάβα, εντός της οποίας σας περιμένουν πάνω από 120 διαφορετικές ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα για να διαλέξετε, με καινούργιες να προστίθενται κάθε Τετάρτη στις ημέρες Οινογνωσίας και αρκετές από αυτές (γύρω στις 25) να προσφέρονται για απόλαυση σε ποτήρι.

Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του φιλικότατου somellier ο οποίος, όπως έκανε σε εμάς, θα σας εξηγήσει υπομονετικά και με χαμόγελο στα χείλη ποια είναι η ιδανική επιλογή ανάλογα με την ώρα, τη διαθεσή σας και, φυσικά, το τι θα παραγγείλετε από την πλούσια γκάμα ορεκτικών, ζεστών και κρύων πιάτων που επιμελείται ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ.

Και όταν λέμε ‘πλούσια γκάμα’, το εννοούμε αφού στο Vinarte θα βρείτε (και στη συνέχεια θα δοκιμάσετε και θα εντυπωσιαστείτε) από αυθεντική ναπολετάνικη πίτσα και φρέσκα ζυμαρικά, μέχρι πιάτα με ελληνικές πινελιές όπως τυρί Άνδρου, γλυκό βύσσινο και μαρμελάδα σύκο.

Εξίσου εκλεκτά με το Vino και την Gastronomia, τα δυο πρώτα σκέλη δηλαδή μιας εξίσωσης που επίσης περιλαμβάνει το Musica και το Arte, είναι και οι -άκρως ταιριαστές στο περιβάλλον και άκρως χαλαρωτικές- μουσικές επιλογές που περιλαμβάνουν ήχους jazz, swing jazz, 50s & 60s καθώς και ιταλική μουσική. Ενώ συχνά πυκνά στο Vinarte διοργανώνονται και βραδιές live τις οποίες όντως δεν πρέπει να χάσετε.

Ουσιαστικά αυτό που κάνει το Vinarte να ξεχωρίζει και αυτό που έχει ήδη κάνει τον κόσμο να το αγαπήσει, είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του ενδιαφέρονται βαθιά για την συνολική αισθητική της εμπειρίας που προσφέρουν σε όποιον επιλέγει να περάσει την πόρτα του.

Στην οποία αισθητική περιλαμβάνεται προφανώς η ατμόσφαιρα, η μουσική, η ποιότητα του φαγητού και η γνώση γύρω από το κρασί, καθώς επίσης όμως οι τιμές και η αίσθηση ότι πληρώνεις πάντα κάτι λιγότερο από την αξία αυτών που απολαμβάνεις.

Στο τέλος της ημέρας, μόνο μια δοκιμή θα σας πείσει. Είτε μιλάμε για ένα ποτήρι κρασί, είτε -αν είστε μεγάλη παρέα- για αρκετά μπουκάλια. Γιατί όπως και να το κάνουμε το ελληνικό καλοκαίρι το θέλει το κρασί του. Και το Vinarte του.