ΓΕΥΣΗ

Vittoria Gati, το νέο ιταλικό εστιατόριο δια χειρός Γιώργου Παπακώστα

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του ‘Burger Joint’, Γιώργος Παπακώστας, ανοίγει στη Γλυφάδα το πρώτο του ιταλικό εστιατόριο και εμείς ανυπομονούμε να γευτούμε τα νέα του πιάτα.

Στην πλατεία Νυμφών, δίπλα στο δικό του ‘Burger Joint’, ο Γιώργος Παπακώστας στήνει τη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα: ένα ιταλικό all day εστιατόριο.

Το ‘Vittoria Gati’ -ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό σε δύο βδομάδες περίπου – θα ανοίγει καθημερινά από τις 11.00 το πρωί μέχρι το βράδυ. Εκτός από τις ιταλικές νοστιμές ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει στο bar signature cocktails.

Στον ενημερωμένο κατάλογο του ιταλικού εστιατορίου, μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν πίτσες στον ξυλόφουρνο, μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών τα οποία θα φτιάχνονται αποκλειστικά στο χέρι καθώς και premium κρεατικά Black Angus και Wagyu.

«Το εστιατόριο θα θυμίζει περισσότερο τις αγαπημένες μου ιταλικές γεύσεις στη Νέα Υόρκη όπου έζησα για δώδεκα χρόνια και όχι την κουζίνα της Ρώμης» μου λέει ο Γιώργος Παπακώστας, ο οποίος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο σεφ και επιχειρηματίας γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, καθώς ο μπαμπάς του, Γιάννης όταν επέστρεψαν οικογενειακώς από την Νέα Υόρκη έφτιαξε το πρώτο Casa di Pasta στο Κολωνάκι.

Εκεί όπου το πρώτο αντικείμενο που τον εντυπωσίασε στον χώρο ήταν μια μηχανή Espresso μάρκας Vittoria Arduino. Εξού και το πρώτο συστατικό του ονόματος του νέου εστιατορίου, με το Gati να προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων του Γιώργου, των αδερφών του Θανάση και Θεοφάνη και του πατέρα του Γιάννη.