ΓΕΥΣΗ

We Sud: Μπήκαμε πρώτοι στο νέο deli – pastry shop της Βούλας

Το WeSud μόλις άνοιξε: Healthy επιλογές για πρωινό, specialty coffee, high-end γλυκά, προϊόντα από τη Μεσόγειο και πάνω από 200 ετικέτες κρασιού, σε ένα μαγαζί που μέσα σε δύο μόλις μέρες έγινε το meeting point της Βούλας.

Εκεί στο Νότο, υπάρχει μία δυναμική και ανήσυχη παρέα που κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο. Με το παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα δυναμικό όνομα We Sud, οι Φίλιππος Λέανδρος και Γιώργος Παπαγεωργίου και ο διακεκριμένος chef Γιάννης Καλδάνης μάς συστήνουν έναν all day χώρο με άριστες προδιαγραφές και με διάθεση να γίνει το στέκι τόσο των κατοίκων της Βούλας όσο και από τις γύρω περιοχές.

«Το όνομα σημαίνει ‘εμείς στο Νότο’ αλλά ακούγεται και κάπως ‘εμείς θα έπρεπε’, αυτό είναι λοιπόν ένα στέκι που πρέπει να έρθει κάποιος» λέει ο Γιάννης Καλδάνης, καθώς με ξεναγεί στον χώρο. Το κατασκευαστικό κομμάτι ανέλαβε ο ένας εκ των τριών συνεταίρων, ο Γιώργος Παπαγεωργίου (21 Constructions), με αποτέλεσμα να στηθεί ένας καλαίσθητος χώρος, άνετος για να κάνει κάποιος τα ψώνια του και να περιηγηθεί στις βιτρίνες του ζαχαροπλαστείου και του ντελικατέσεν ή να μελετήσει την τεράστια κάβα. Στον ευρύχωρο εξωτερικό χώρο θα βρουν τη θέση τους τα τραπέζια για έναν πρωινό καφέ και φανταστικά κρουασάν, detox smoothies μετά την προπόνηση, μεσημεριανό διάλειμμα με πρωτότυπες σαλάτες και φυσικά ρομαντικά βράδια με κρασί και καλοδιαλεγμένους σολομούς, τυριά και αλλαντικά με ονομασία προέλευσης.

Το We Sud πήρε σάρκα και οστά από ανθρώπους που αγαπούν την εστίαση και που ο καθένας από αυτούς θέλησε να δώσει το δικό του expertise. «Ο Γιώργος τρέχει λίγο πολύ με όλα, εγώ έχω αναλάβει το κρασί και ο Γιάννης, που είναι γνωστός για τη δουλειά του, έχει πάρει επ’ώμου την κουζίνα» λέει ο Φίλιππος. «Θα υπάρχει μία ολοκληρωμένη κάβα με πάνω από 200 ετικέτες, ελληνικές και ξένες (βλέπε Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία), χωρίς να λείπουν οι μικροί παραγωγοί ή τα βιοδυναμικά κρασιά. Επιπλέον, θα έχουμε μεγάλη ποικιλία σε ποτήρι, που θα ξεκινάει από 3-5 ευρώ» προσθέτει.

Η φιλοσοφία του pastry shop κινείται σε δύο άξονες – οι υγιεινές και πολύ νόστιμες επιλογές από τη μία και η boulangerie από την άλλη. Όλες οι συνταγές φτιάχνονται inhouse, σε μία πλήρως εξοπλισμένη και πεντακάθαρη κουζίνα (που έχει ακόμα και το δικό της δωμάτιο σοκολάτας όπου θέση έχει μόνο η Valhrona), τα ζυμάρια παίρνουν τον χρόνο τους και όλες οι πρώτες ύλες έρχονται από τους καλύτερους παραγωγούς. Babka, cinnamon rolls, macha cakes, energy bars είναι μερικές από τις ιδιαίτερες επιλογές, ενώ δεν λείπουν τα ψωμιά, τα κριτσίνια και τα bagels. Οι κάρτες χωρίζονται σε πρωινό – brunch με επιλογές όπως acai & energy bowls, smoothies, φρέσκους χυμούς και φυσικά τον specialty coffee του We Sud, σε σάντουιτς, που μπορεί να φτιάξει κάποιος μόνος του και σαλάτες με διατροφική αξία, και τέλος σε ένα all day menu που θα περιλαμβάνει pizza, μπρουσκέτες αλλά και ιδιαίτερα πιάτα ημέρας. Η ιδέα πίσω από το ντελικατέσεν είναι να προμηθευτεί κανείς αυτές τις επιπλέον λιχουδιές που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το τραπέζι. Αλλαντικά από Ισπανία και Ιταλία, τσάτνεϊ, χειροποίητα spreads, τρούφες, φανταστικά κριτσίνια και pasta βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια του We Sud.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο ζαχαροπλαστείο, αφού το ζητούμενο είναι να μπορεί να απολαύσει κανείς ένα γλυκό που θα έβρισκε σε ένα εστιατόριο του εξωτερικού και δη βραβευμένου. «Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορείς να πάρεις για το σπίτι σου ένα γλυκό προσιτή τιμή, που θα έτρωγες σε ένα νεοϋορκέζικο εστιατόριο ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Φτιάχνουμε το ρυζόγαλο αλλά και τη διάσημη triple chocolate mousse που σερβίρεται σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ, και βρίσκει κανείς στο Nammos στο Ντουμπάι» τονίζει ο Γιάννης, εξηγώντας παράλληλα ότι οι healthy επιλογές, όπως για παράδειγμα μία φανταστική μους σοκολάτας με αβοκάντο, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις υπόλοιπες. «Το μενού είναι ένας συνδυασμός των ταξιδιών που έχουμε κάνει όλοι μας και τις γαστρονομικές μας εμπειρίες, με γνώμονα την ποιότητα και την άριστη παροχή υπηρεσιών» καταλήγει.